Update: 50€ kortingscode – Honor 7 met vingerafdrukscanner gaat 350 euro kosten

Honor brengt de 7-smartphone uit in Nederland voor 350 euro. De officiële webshop heeft het toestel in het assortiment opgenomen, al staat er nog dat hij niet op voorraad is. Het gaat om de dualsim uitvoering met 16GB opslagruimte. Wat de smartphone in huis heeft en waar je hem nog meer kan kopen, lees je hieronder.

Kortingscode

Vmall geeft vroege bestellers vijftig euro korting op de Honor 7. Wie de telefoon tussen 27 en 31 augustus aanschaft, betaalt met de code ‘H7BRAVE50EU’ geen 350 maar 300 euro, een scherpe prijs. Bestellen kan hier.

Specificaties

De Honor 7 heeft een behuizing die volledig van aluminium gemaakt is. Aan de achterkant is een vingerafdrukscanner geplaatst die je laat inloggen door een vinger op de knop te leggen. Daarnaast kun je verschillende acties aan de vingerafdrukscanner toevoegen en zo bijvoorbeeld foto’s maken of de notificatiebalk tevoorschijn roepen. De Honor 7 is voorzien van een 5,2″ Full-HD IPS-scherm en draait op Android 5.0.2 Lollipop. Er wordt gebruik gemaakt van een door Huawei ontwikkelde Kirin 935 octacore processor. Deze chipset heeft vier 1,5Ghz kernen, terwijl de andere vier op 2,2Ghz lopen. Het werkgeheugen meet 3GB, de opslagcapaciteit een vrij magere 16GB. Gelukkig is dit uit te breiden met een Micro-SD kaartje van maximaal 128GB. Heb je geen behoefte aan een Micro-SD kaart dan kun je in die ruimte een tweede simkaart steken. Een handige feature die we op steeds meer (Chinese) smartphones tegenkomen.

Aan de achterkant van de telefoon is een 20 megapixel camera geplaatst. Het gaat om een Sony IMX230 met een f/2.0 aperture. De cameralens steekt iets uit de behuizing, maar om ervoor te zorgen dat ‘ie krasvrij blijft, is er saffierglas aangebracht. Naast de camera vind je een dubbele LED-flitser. Aan de voorkant zit een 8 megapixel webcam, ook met een LED-flitser.

Op het gebied van draadloze verbindingen is de Honor 7 goed voorzien. De smartphone biedt ondersteuning voor Wifi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, (A)GPS, NFC, een FM radio en een infraroodsensor. Ook kan de telefoon overweg met 4G-netwerken. Aan de linkerzijkant van de telefoon is een knop geplaatst waarvan de functies open staan. Zo kun je bij kort indrukken een screenshot maken, bij twee keer indrukken Google Now opstarten en ervoor kiezen om een app te openen als je de knop ingedrukt houdt. Een interessante toevoeging.

Prijs en beschikbaarheid

De Honor 7 komt bij verkoopkanalen als Coolblue, Belsimpel en Studentmobiel in de (digitale) schappen te liggen, zo merkte Digimind al eerder op. Zoals verwacht gaat ook Vmall, Honor’s webshop, de telefoon verkopen. De Honor 7 komt in de kleuren zwart en wit, al hebben beide modellen een zilveren achterkant. Ook kun je een flipcover á la HTC Dotview aanschaffen.

in de kleuren zwart en wit/zilver. Het toestel heeft een adviesprijs van 350 euro gekregen.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons