Honor kondigt smartphone met uitschuifbare camera aan

Honor, onderdeel van Huawei, heeft een smartphone met een uitschuifbare 13 megapixel camera onthuld. De Honor 7i gaat in China omgerekend driehonderd dollar kosten. Het is nog onduidelijk of het toestel ook naar Nederland komt.

De Honor 7i dook deze week al op bij een Chinese keuringsinstantie en werd eerder vandaag officieel gepresenteerd. De telefoon beschikt over nette specificaties en valt op door de bijzondere camera. Aan de achterkant van het toestel is een 13 megapixel model geplaatst dat wordt bijgestaan door een flitser. De camera heeft een f-2.0 aperture en moet volgens Honor goede foto’s in het donker maken. Een webcam heeft de Honor 7i niet: in plaats daarvan kun je de camera aan de achterzijde omklappen zodat ‘ie boven het scherm uitsteekt. Dit concept is niet nieuw en wordt al toegepast op de Oppo N3, bijvoorbeeld. Waarom een draaiende camera in plaats van een normale webcam? Dat heeft twee redenen.

Ten eerste hoeft Honor geen aparte webcam in de telefoon te zetten, die zeer waarschijnlijk qua kwaliteit toch minder goede foto’s zou schieten dan het 13 megapixel model aan de achterkant. Door de goede camera ook te gebruiken aan de voorkant, zijn je selfies even goed als normale foto’s. En dat vindt de gebruiker fijn, want goede selfies zijn hip.

Daarnaast zorgt het weglaten van een webcam voor meer ruimte in de smartphone. Zo kun je het toestel kleiner maken, en dat heeft Honor gedaan. De randen rondom het scherm zijn vrij smal en het display beslaat 79,8% van de voorkant; een respectabele score.

Specificaties

Overige specificaties zijn prima, zeker met de prijs van driehonderd dollar in het achterhoofd houdend. Het 5,2″ scherm heeft een Full-HD resolutie en er is 3GB werkgeheugen aanwezig. De opslagcapaciteit meet 32GB, al is het nog onduidelijk of dit is uit te breiden met een Micro-SD kaartje. Onder de motorkap tref je een Qualcomm Snapdragon 615 octacore processor aan en er is ondersteuning voor twee simkaarten. Ook kan de telefoon overweg met 4G-netwerken en moet de 3100 mAh accu voor een lange dag gebruiksplezier zorgen. Aan de zijkant van de Honor 7i is een vingerafdrukscanner geplaatst.

Honor Band Zero

Huawei kondigde ook de Honor Band Zero aan, een fitnesstracker die draait op een eigen besturingssysteem. De gadget is compatibel met smartphones die draaien op Android 4.4 of hoger en iPhone’s met iOS 7 of hoger. De Honor Band Zero verzamelt gegevens als je sportgedrag, aantal stappen  en verbrande calorieën en laat dit zien in een speciale app. Het apparaatje is nu verkrijgbaar in China voor 65 dollar, al is het nog niet duidelijk of ‘ie ook naar Nederland komt.

honor band zero

Verkrijgbaarheid

Honor Nederland laat desgevraagd aan Digimind weten dat er volgende week een aankondiging komt, al wil het bedrijf niet in detail treden. Gisteren werd bekend dat de high-end Honor 7 binnen enkele dagen op de Nederlandse markt komt, dus waarschijnlijk is dat het onderdeel van de aankondiging. Wellicht verrast Honor ons nog met extra producten als de 7i en/of de Zero Band. Waar hoop jij op?

Via

 

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons