Met deze Android-app kun je YouTube-video’s downloaden

YouTube is een hele fijne dienst, maar het blijft jammer dat je leuke video’s niet kan downloaden om ze later nog eens te kijken. Voor Android zijn er gelukkig alternatieve apps die je wel een filmpje laten opslaan, dus laten we eens kijken hoe dat in zijn werk gaat.

Download

De app in kwestie is alleen beschikbaar voor Android en draagt de naam OGYouTube. Omdat het een illegale app is, vind je hem niet in de Google Play Store. OGYouTube is dan ook alleen te downloaden van OGmod’s website, waardoor je ervoor moet zorgen dat je Android-toestel applicaties uit onbekende bronnen kan installeren. Dit activeer je door in de instellingen naar ‘Schermvergrendeling en beveiliging’ te gaan en het vinkje bij ‘onbekende bronnen’ aan te zetten.

Wat kan OGYouTube allemaal?

Wanneer je OGYouTube hebt geïnstalleerd, valt de hoeveelheid opties direct op. De app kan veel meer dan de normale YouTube-app en dat is fijn, zeker omdat OGYouTube gratis te gebruiken is. Met OGYouTube kun je video’s downloaden als MP3, waarbij de kwaliteit van de video niet uitmaakt. 140p of 1440p: het kan allemaal. Bij een video kun je ook direct de ondertiteling mee downloaden, mits die beschikbaar is natuurlijk.
Ook handig aan OGYouTube is de mogelijkheid om video’s af te spelen als de app zich op de achtergrond begeeft. De YouTube-app stopt automatisch met het afspelen van een video als je naar een andere applicatie overschakelt, maar OGTouTube heeft dit gelukkig niet. Je kan zelfs een video blijven ‘kijken’ (lees: luisteren) als het scherm uitgeschakeld is. Deze optie lijkt me vooral handig als je een lange muziekplaylist op hebt staan.

Conclusie

Let er wel op dat OGYouTube niet van Google is, en daarom minder goed ondersteund wordt qua app-updates. Zo heeft OGYouTube het oudere YouTube-ontwerp, terwijl de officiële app al een tijd geleden geüpdatet is met het moderne Material Design. Maar: al met al is OGYouTube een uitgebreide, gratis applicatie die op bepaalde vlakken beduidend beter is dan de normale YouTube-app. Ik vind hem het uitproberen waard.

Via

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons