Motorola Moto X Play nu verkrijgbaar

De Motorola Moto X Play is nu aan te schaffen in Nederland. De 5,5″ smartphone kost 379 euro, heeft goede specificaties en valt op door zijn grote accu..

Specificaties

Motorola kondigde eind juli drie smartphones aan, waaronder de Moto X Play. Dit toestel heeft een 5,5″ Full-HD scherm, waterbestendige behuizing en 2GB werkgeheugen. Onder de motorkap is een Snapdragon 615 octacore processor geplaatst. Aan de voorkant vind je een 5 megapixel webcam. De camera aan de achterkant schiet plaatjes in maximaal 21 megapixels en kan filmen in Full-HD resolutie. De opslagruimte meet 16GB of 32GB, afhankelijk van welke uitvoering je kiest. Vooralsnog lijkt in Nederland alleen de 16GB-versie op de markt te zijn. Qua connectiviteit kun je rekenen op alle bekende zaken als Wifi, GPS, Bluetooth, NFC en 4G-ondersteuning.

Een update naar Android 6.0 volgt spoedig

De Moto X Play draait op een nagenoeg kale versie van Android 5.1.1 Lollipop met slechts enkele aanpassingen van Motorola. De fabrikant heeft features toegevoegd waarmee je bijvoorbeeld de camera kan opstarten door de telefoon te schudden, zaken die in de praktijk opvallend goed werken. Wanneer Android 6.0 Marshmallow uitkomt, zal de Moto X Play snel geüpdatet worden naar deze nieuwe versie. Wanneer dit zal zijn, is echter nog onbekend.

Accuduur van twee dagen

Het meest opvallende onderdeel van de smartphone is de belachelijke grote accu. De Moto X Play bevat een 3630 mAh accu, die overigens niet verwisselbaar is. Volgens Motorola gaat de telefoon bij normaal gebruik 48 uur mee, twee volle werkdagen dus. Een smartphone die niet ‘s nachts aan de oplader moet, heeft bij voorbaat al een streepje voor. Maar de combinatie van een strak ontwerp, goede specificaties en een kale Android-versie maken de Moto X Play een interessant toestel. Met 379 euro is ‘ie ook relatief betaalbaar, zeker als je hem bij een abonnement neemt.

Moto X Play kopen

Ik kan dan ook niet wachten om de Moto X Play aan een review te onderwerpen. Bij wie staat ‘ie nog meer op zijn of haar verlanglijstje?
De Motorola Moto X Play is nu verkrijgbaar bij onder meer Coolblue, Belsimpel en Conrad in de kleuren zwart en wit.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons