Samsung onthult Galaxy Note 5 en S6 Edge+

Op een eigen evenement in New York heeft Samsung vanmiddag de Galaxy Note 5 en S6 Edge+ aangekondigd. De toestellen hebben een 5,7″ QHD-scherm, 4GB werkgeheugen en 16 megapixel camera. De behuizing doet sterk denken aan die van de S6 (Edge). Prijzen en beschikbaarheid vind je onderaan dit artikel.

De Note 5 en S6 Edge+ zijn de afgelopen weken veelvuldig uitgelekt. Zoals bij vrijwel al zijn vlaggenschepen is het Samsung – weer – niet gelukt om de smartphones geheim te houden, en veel spannends bracht de aankondiging dan ook niet. Het ontwerp en de specificaties waren bijvoorbeeld al bekend, maar dat gold niet voor de prijzen en beschikbaarheid van de toestellen. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de Note 5 en S6 Edge+.

Galaxy Note 5

De Note 5 is voorzien van een 5,7″ QHD-scherm, kenmerkende S-pen en doet designtechnisch meer denken aan de S6 dan aan de Note 4. Of dat goed of slecht is, zal iedereen anders ervaren. De telefoon heeft 4GB werkgeheugen, een 3000 mAh accu en 16 megapixel camera aan de achterkant. Ook een 5 megapixel webcam ontbreekt niet. Er wordt gebruik gemaakt van een zelf ontwikkelde Exynos 7420 processor met acht kernen. Het opslaggeheugen meet 32GB of 64GB en is niet uitbreidbaar met een Micro-SD kaartje. Het toestel draait op Android 5.1.1 Lollipop. In de thuisknop is een vingerafdrukscanner geplaatst.

s6 edge plus

Galaxy S6 Edge+

De S6 Edge+ heeft ook een 5,7″ QHD-scherm en is hiermee een stuk groter dan de originele S6 Edge (5,1″). De Edge-randen dienen om snel applicaties of contacten op te roepen: een verbetering ten opzichte van de originele S6 Edge, die alleen een vijftal favoriete contacten toont. Verdere specificaties zijn identiek aan de Note 5: 4GB RAM, 16 en 5 megapixel camera’s, etc.
De S6 Edge+ meet 154,4 bij 75,8 bij 6,9 millimeter en weegt 153 gram. De behuizing lijkt als twee druppels water op die van de S6 Edge en heeft ook een vingerafdrukscanner in de thuisknop.

Prijzen en beschikbaarheid

Opvallend is dat Samsung de Galaxy Note 5 niet in Nederland gaat verkopen. Volgens het bedrijf verkochten de vorige Note-modellen wel goed, maar is uit onderzoek gebleken dat Nederlanders nauwelijks gebruik maken van de S-pen. En dan komen nu de Note 5 en S6 Edge+: die qua ontwerp en specificaties erg veel op elkaar lijken, met de S-pen als grootste verschil. Samsung wilt naar eigen zeggen duidelijkheid scheppen en brengt daarom alleen de S6 Edge+ in ons land uit. Vooralsnog gaat het alleen om de 32GB-uitvoering, of de variant met 64GB geheugen later komt, is nog onbekend. De S6 Edge+ met 32GB geheugen krijgt een adviesprijs van 799 euro met zich mee.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons