Sony’s nieuwste mid-range smartphones richten zich op selfies

Sony kondigde vandaag twee nieuwe toestellen aan, de Xperia C5 Ultra en Xperia M5. De smartphones beschikken over prima specificaties en hebben opvallend goede camera’s. Ze komen vooralsnog niet naar Nederland.

Allereerst de Xperia C5 Ultra. Dit toestel heeft een 6″ Full-HD scherm, verpakt in een vrij compacte behuizing. Vooral de randen rond het scherm zijn smal, naar mijn mening een mooi iets. De telefoon heeft een metalen frame, plastic achterkant en grote camera met LED-flitser aan de voorkant. Deze schiet selfies in 13 megapixels en kan ook Full-HD video’s maken. Ook de camera aan de achterkant heeft een resolutie van 13 megapixels. Onder de motorkap tref je een niet nader gespecificeerde 1,7Ghz octacore processor aan, waarschijnlijk een model van MediaTek. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig en de opslagruimte meet 16GB. Dit is uitbreidbaar met een Micro-SD kaartje. De C5 Ultra biedt ondersteuning voor NFC, Wifi, 4G-netwerken, Bluetooth, GPS en verschillende andere zaken. Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop met daaroverheen de lichte schil van Sony.

Xperia M5

De M5 (hierboven afgebeeld) is voorzien van een 5″ Full-HD scherm en doet qua ontwerp meer denken aan de traditionele Sony-smartphone. Het toestel heeft de beschikking over dezelfde 13 megapixel camera als de C5 Ultra, al lijkt er geen flitser aanwezig te zijn. Aan de achterkant van de M5 vind je een 21 megapixel camera (met flitser).
De M5 is water- en stofdicht, de C5 Ultra waarschijnlijk niet. Sony maakt er namelijk geen melding van en roept bij de M5 dat ‘ie lekker mee het zwembad in kan. De telefoon loopt op een 64-bit 2Ghz octacore processor van MediaTek. Het werkgeheugen meet een ruime 3GB, al is de opslagcapaciteit van 16GB – wel uitbreidbaar – weer wat karig. Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop en heeft een 2600 mAh accu.

Zoals gezegd heeft Sony geen plannen om de telefoons ook in Nederland uit te brengen. Vind jij dat jammer?

Via

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons