Units is een uitstekende omreken-app voor Android

Er zijn veel verschillende Android-applicaties die zaken als gewicht, snelheid en temperatuur omrekenen. Mijn favoriet is Units, een gratis app die slechts 1MB groot is en er zeer fraai uitziet.

Zo maakt Units gebruik van Google’s Material Design, wat resulteert in een strak ogend ontwerp. De interface oogt helder en heeft een hamburgermenu aan de linkerkant. Hiermee tover je alle beschikbare zaken tevoorschijn. De rest van het scherm wordt ingenomen door het rekenschema, met aan de rechterkant een knop die de twee gekozen maten omwisselt. Iedere andere maat heeft een andere kleur, waardoor je scherm er telkens anders uitziet. Een mooi detail. Het uiterlijk wordt aangepast naar de schermgrootte van je apparaat en hierdoor ziet Units er zowel op de smartphone als tablet prachtig uit.
Na een paar dagen gebruik valt het mij op hoeveel zaken de app kan omrekenen. Bij ‘Volume’ kun je kiezen uit tientallen standaarden en ook bij andere onderdelen blijkt Units heel uitgebreid. Verder is de app erg snel: ingevoerde getallen worden direct verwerkt tot een uitkomst.

units 2

Des te indrukwekkender is het feit dat de app slechts 1,1MB groot is. Ook fijn is dat Units volledig gratis te gebruiken is. Geen aanschafprijs vooraf, geen in-app aankopen én geen advertenties. Dat zien we niet vaak, zeker niet bij een goedwerkende app als deze.

Een minpunt van Units is dat hij alleen in het Engels te gebruiken is. Nederlands behoort op moment van schrijven nog niet tot de opties en dat kan voor sommige gebruikers het gebruik van de app benadelen. Namen als ‘Radiation Dosage’ zijn namelijk niet bij iedereen bekend, al maken de duidelijke iconen het wat makkelijker. Mocht je zin en tijd hebben dan kun je de ontwikkelaar van de app benaderen dat je mee wilt helpen aan een Nederlandse vertaling van Units.

Units heeft in de Google Play Store een gemiddelde score van 4,4 sterren en werkt op Android-apparaten die draaien op 4.0 Ice Cream Sandwich of hoger. In mijn ogen een must have voor iedere Android-gebruiker die wel eens iets moet omrekenen.
De app is hier te downloaden.

units 3

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons