Zo krijg je Whatsapp Web op je iPhone

Whatsapp Web wordt eindelijk uitgerold voor iPhone-bezitters, en in dit artikel lees je hoe je er gebruik van kunt maken. Met Whatsapp Web kunnen je Whatsappen vanaf je computer, terwijl je smartphone in je broekzak zit.

Draait je smartphone op Android, Windows Phone, BlackBerry (10) of heb je een Nokia S40 of S60, dan kun je al gebruik maken van Whatsapp Web. iOS, een van de grootste mobiele besturingssystemen, ontbrak echter nog. Waarom is nooit officieel bekendgemaakt, maar waarschijnlijk ligt dit probleem bij Apple. Het bedrijf heeft iOS erg gesloten gemaakt, waardoor het voor applicaties lastig is om nieuwe features te ontwikkelen. Blijkbaar is het Whatsapp nu wel gelukt om de webversie van zijn chatdienst werkend te krijgen met de iPhone.

Wereldwijd melden iOS-gebruikers namelijk dat zij bij Whatsapp Web de iPhone bij ondersteunde apparaten zien staan. Onderzoek van Digimind wijst uit dat het inderdaad mogelijk is om met je iPhone gebruik te kunnen maken van Whatsapp Web, en daarom vertellen we je graag even hoe dat in zijn werk gaat.

whatsapp web iphone

Zorg er als eerst voor dat je de nieuwste Whatsapp-versie op je iPhone hebt staan. Ga dan in de Whatsapp-app naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Whatsapp Web’. Open daarna www.web.whatsapp.com op je computer en scan de QR code met je iPhone. Vervolgens kun je Whatsappen op je computer.

Let er wel op dat nog niet iedereen die bovenstaande stappen gevolgd heeft, gebruik kan maken van Whatsapp Web. Dit komt omdat Whatsapp de nieuwe functie stapsgewijs voor steeds meer mensen beschikbaar stelt. Wellicht moet je dus nog even wachten, maar met het stappenplan hierboven ben je er helemaal klaar voor.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons