De handigste apps voor een zorgeloze autoreis 

Hoewel het een trend is om duurzaam te leven en je auto te verkopen, staat er bij velen regelmatig een lange autorit in de agenda gepland. Geldt dit ook voor jou? Natuurlijk denk je aan voldoende eten en drinken voor onderweg, telefoonopladers voor als je telefoon uitvalt en aan alle juiste bagage. Maar denk je ook aan handige apps voor op je smartphone? Anno 2015 kan men bijna niet meer zonder een telefoon, het liefst eentje waarbij er ook nog hulp kan worden ingeschakeld door verschillende applicaties. Er kunnen namelijk verschillende complicaties optreden tijdens een reis, die voorkomen kunnen worden. Hieronder staan de vijf meest voorkomende problemen die je onderweg kan tegenkomen en hoe jij ze kan voorkomen!

1.Het inpakken van je bagage 

Vergeet je al snel belangrijke zaken in te pakken en kom je er pas achter wanneer je eenmaal op de bestemming bent aangekomen? Hierover stressen hoeft niet meer, want de praktische app Packing Pro voorziet je van voorbeeldlijsten. Zo kan je zien wat je nodig zou kunnen hebben op reis en worden er bovendien suggesties gegeven voor accessoires.

2. De grootste ergernis: eindeloze files

Een roadtrip maken is leuk, maar wel als alles vlekkeloos verloopt. Urenlang vaststaan in de file kan dan ook de pret flink drukken. Bovendien kom je veel later op je bestemming aan, waar heel wat geregel en improvisatie bij kan komen kijken. Voorkom dit door Waze te downloaden. Met deze app heb je een tijdlijn met updates van de laatste verkeersopstoppingen, controles en ongelukken. Zo kom je op tijd op je bestemming aan!

3. Rustig zitten en een hapje eten

Een lange autorit kan onderschat worden. Een stijve nek, klamme handen, pijn in je rug en hoofdpijn van het lange concentreren. Behalve regelmatig even uit de auto stappen, kan het ook prettig zijn om wat langer te pauzeren. Met RestaurantFinder kan je met een simpele klik een restaurant bij jou in de buurt vinden. Bovendien kan je meteen reserveren, zodat je verzekerd bent van een tafel.

4. Snel vermaak 

Wiebelende beentjes, ruzie en gekwetter: je kinderen zijn de autoreis zat. Wanneer je nog wel een eind moet, is het kunst om je kinderen bezig te houden. Met Tozzle kunnen je kinderen raadsels oplossen en puzzels maken. Ook is er een app voor creatievelingen: de tekensoftware van Kids Paint. Je kinderen zijn lekker bezig en jij hebt rust: een win-winsituatie!

5. Goedkoop tanken

Een roadtrip kan heel wat kosten. Je kan eenvoudig wat centen besparen op deze grote kostenpost door benzine-Jip te downloaden. Deze app laat je razendsnel zien bij welk tankstation je het voordeligst kan tanken.

Er zijn dus heel wat mogelijkheden om je reis zorgeloos, gunstig en soepel te laten verlopen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je snel op je gewenste bestemming. Voor meer informatie over handige apps voor onderweg ga je naar wijkopenautos.nl. Nu rest ons alleen nog te zeggen: een plezierige roadtrip gewenst!

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons