Dit is de 12,9″ iPad Pro

Op een eigen evenement heeft Apple deze week verschillende producten onthuld, waaronder de iPad Pro. Deze 12,9″ tablet komt in november in de winkels te liggen en gaat minimaal 799 dollar kosten.

Zoals verwacht kondigde Apple woensdag de iPhone 6S en 6S Plus aan. Ook de nieuwe Apple TV en dus de iPad Pro zagen het levenslicht, net als de iPad Mini 4.

iPad Pro specificaties

De iPad Pro heeft een 12,9″ scherm dat 2732 bij 2048 pixels telt. Onder de motorkap vind je een door Apple ontworpen A9X processor die tot negentig procent sneller zou zijn dan de chipset die in de vorige tablet geplaatst is. De hoeveelheid werkgeheugen is niet bekendgemaakt, maar Adobe meldde dat het om 4GB gaat. De opslagcapaciteit meet 32GB of 128GB en is – zoals we van Apple gewend zijn – niet uitbreidbaar. Aan de achterkant van de tablet vind je een 8 megapixel camera, terwijl aan de voorkant een 1,2 megapixel webcam geplaatst is. De fysieke thuisknop onder het scherm bevat een vingerafdrukscanner. Apple maakte de capaciteit van de accu niet bekend, maar zegt dat de accuduur tien uur is. Onder welke omstandigheden dit is, blijft onduidelijk.

De iPad Pro draait op iOS 9 en kan in portretstand twee applicaties naast elkaar draaien.

Er komen twee accessoires voor de iPad Pro beschikbaar: een toetsenbord en een styluspen. Het toetsenbord lijkt op dat van de Microsoft Surface, maar draagt de naam ‘Smart Keyboard.’ De styluspen gaat door het leven als de Apple Pencile en laat je accurate tekeningen en noties maken op het grote beeldscherm van de tablet. Apple meldde vol trots dat er naast zijn eigen applicaties als apps van Microsoft en Adobe zijn die met de Pencil overweg kunnen.

1

Verkrijgbaarheid en prijzen

Zoals gezegd komt de iPad Pro in november uit in markten als de Verenigde Staten, maar over een Nederlandse release is nog niets bekendgemaakt. In de VS gaat het 32GB model 799 dollar kosten, de 128GB-versie 949 dollar. Voor de 128GB uitvoering met 4G betaal je een forse 1079 dollar. En dat is allemaal exclusief accessoires, want het toetsenbord kost los nog 169 dollar. De styluspen gaat voor 99 dollar over de toonbank. Geen goedkoop apparaat dus, als je alle opties wilt. Ben jij enthousiast over de iPad Pro?

Via

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons