Dit zijn de specificaties van de Nexus 5 (2015)

Verschillende bronnen claimen dat de specificaties van de vermeende Nexus 5 2015 gelekt zijn. Het toestel krijgt naar verluidt een 5,2″‘ Full-HD scherm en gaat minder dan vierhonderd dollar kosten.

De 2015-editie van de LG Google Nexus 5 zou eind september worden aangekondigd, met de 29ste als meest genoemde datum. Dat betekent dat de telefoon minder dan een maand weg is, en dus is het tijd voor geruchten. Geruchten over de prijs, specificaties en het ontwerp van de smartphone doen de ronde.

Specificaties Nexus 5 (2015)

De nieuwe Nexus 5 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een 5,2″ Full-HD scherm, 3GB werkgeheugen en Qualcomm Snapdragon 808 processor. Aan de achterkant vind je een 13 megapixel camera, met een 5 megapixel camera. De opslagruimte meet 16GB of 32GB en is niet uitbreidbaar. De Nexus 5 (2015) heeft een USB C-aansluiting, net als bijvoorbeeld de OnePlus Two. De accu van de Nexus 5 (2015) heeft een capaciteit van 2700 mAh en de telefoon draait bij de lancering hoogstwaarschijnlijk op het nieuwe Android 6.0 Marshmallow. Aan de achterkant van de behuizing is een vingerafdrukscanner geplaatst.

Onderstaande afbeelding zou een case voor de Nexus 5 (2015) zijn, die het ontwerp van het toestel verraadt.

nexus 5 2015 case

Volgens Androidpit gaat de Nexus 5 (2015) minder dan vierhonderd dollar kosten. Een prijs van zo’n 370 Ć” 400 euro klinkt logisch voor deze smartphone, zeker omdat de meer krachtige Huawei Nexus duurder wordt. Zo heeft Google een goedkopere en een echt high-end Nexus-telefoon in zijn portfolio.

Wat vind jij van de Nexus 5 (2015)? Ga je hem aanschaffen of heb je interesse in een ander model, bijvoorbeeld de variant van Huawei?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons