Gaat de iPad Pro meer dan duizend dollar kosten?

Er zijn geruchten verschenen die zeggen dat de duurste iPad Pro-uitvoering meer dan duizend dollar gaat kosten. De tablet zou beschikken over 64GB opslagruimte, 4G-ondersteuning en een toetsenbord.

Er wordt al maanden gesproken over de komst van een iPad Pro, die waarschijnlijk een 12,9″ scherm krijgt. Morgen houdt Apple een evenement waar het zeer waarschijnlijk de iPhone 6S en 6S Plus gaat aankondigen. Ook een nieuwe Apple TV gaat er waarschijnlijk het levenslicht zien, en nu zeggen anonieme bronnen ook dat die iPad Pro morgen wordt onthuld. Maar waar de iPhone’s binnen enkele weken in de winkels komen te liggen, zou de iPad Pro pas in november op de markt verschijnen.

Specificaties iPad Pro

De iPad Pro krijgt een groter scherm dan de 9,7″ iPad Air. Zoals gezegd wordt het waarschijnlijk 12,9″, al blijft het natuurlijk een gerucht. Onder de motorkap tref je naar verluidt een door Apple ontworpen A9X-processor aan met 2GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit meet 64GB of 128GB en ook kan er gekozen worden uit een model met 4G-ondersteuning. De tablet zou vier speakers hebben en draaien op iOS 9.1. Hiermee kun je onder meer multitasken, om zo twee applicaties tegelijkertijd op het grote iPad Pro scherm te kunnen draaien.

Accessoires voor de iPad Pro

Apple gaat de iPad Pro in de markt zetten als een tablet voor het onderwijs en de zakenwereld. Om dit te bekrachtigen zou het bedrijf een speciale styluspen en een Bluetooth toetsenbord uitbrengen, al zijn daar nog weinig details van bekend.

Prijzen van de iPad Pro zijn nog onbekend, maar 9to5mac meldt dat de duurste uitvoering ‘bijna evenveel’ als de Macbook gaat kosten. Een prijskaartje van duizend euro lijkt dan ook waarschijnlijk, al komt er ook een goedkopere uitvoering. Wat denken jullie: presenteert Apple morgen die iPad Pro, of blijft het bij twee iPhone’s?

Via: Tweakers.net

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter