google gift card

Google Play Gift cards komen in oktober naar Nederland

Eindelijk! Google brengt de cadeaubon ‘Play Gift Cards’ op 16 oktober uit in Nederland. De bon – waarmee je betaalde items uit de Play Store kunt aanschaffen – komt verkrijgbaar in 15, 25 en 50 euro.

Het heeft wel even geduurd hoor, Google. Terwijl iOS-gebruikers al jaren naar de Primera of Albert Heijn kunnen lopen voor een iTunes card, moesten Android-bezitters meer moeite doen om betaalde content uit Google’s digitale winkel te downloaden. Het meest makkelijke was je creditcard koppelen aan je Google Play-account, maar niet iedereen heeft een creditcard. Dan kon je een prepaid kaartje kopen, maar dat is vrij omslachtig en je betaalt een paar euro servicekosten. Later kwamen er gelukkig meer mogelijkheden, waaronder het betalen met je PayPal-account of via telecomproviders. Zo kon je je Play-account koppelen aan je T-Mobile-account, waarna betaalde content aan het einde van de maand bij je telefoonrekening werd opgeteld. Maar de meest simpele optie ontbrak: een fysieke cadeaubon die je met een code aan je Play-account koppelt is voor de gemiddelde gebruiker zoveel eenvoudiger. De cadeaubon bevat een bepaalde waarde die op je account wordt gezet, waarna je bijvoorbeeld films kan huren of applicaties kan aanschaffen.

Play Gift Cards in Nederland

Gisteren berichtte Androidworld dat de cadeaubonnen vanaf 16 oktober verkrijgbaar zijn in Nederland. Ze komen bij verschillende winkelketens te liggen, waaronder de Primera. Primera bevestigde dit en zegt bonnen van 15, 25 en 50 euro te gaan verkopen. Welke andere winkels de bonnen gaan verkopen, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk gaat het om meerdere supermarkten en elektronicawinkels als MediaMarkt.

Ga jij zo’n Play Gift Card aanschaffen volgende maand?

Via googlegiftcard.nl zijn de kaarten online wel al enige tijd verkrijgbaar!

Labels:

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons