Huawei onthult Mate S met Force Touch-display

Huawei heeft op de IFA de Mate S-smartphone aangekondigd. De telefoon heeft een 5,5″ Full-HD scherm, 13 megapixel camera en verschijnt in twee uitvoeringen. De normale versie komt voor 649 euro naar Nederland, maar het model met Force Touch-scherm wordt hier niet uitgebracht.

De behuizing van de Mate S is volledig van metaal en bevat aan de achterkant een vingerafdrukscanner. Het beeldscherm meet 5,5″ en telt 1920 bij 1080 pixels, Full-HD resolutie. Interessant is de keuze voor een AMOLED-paneel, die het meest gebruikt worden in Samsung-telefoons. Er komt een Mate S-model met een Force Touch scherm waarmee je door harder op het display te drukken, extra acties kan uitvoeren. Huawei gaf tijdens de persconferentie aan dat er ‘nog niet zoveel toepassingen zijn, maar dat er aan gewerkt wordt.’
Onder de motorkap van de Mate S tref je een HiSilicon Kirin 935 processor en 3GB werkgeheugen aan. De opslagcapaciteit meet 32GB of 64GB, afhankelijk van welk model je kiest. De webcam schiet selfies in 8 megapixels, terwijl aan de achterkant een 13 megapixel camera geplaatst is. De accu heeft een capaciteit van 2770 mAh. De telefoon kan overweg met Wifi, Bluetooth, GPS, 4G/LTE en NFC. Het geheel loopt op Android 5.1.1 Lollipop in combinatie met Huawei’s EMUI 3.1-schil.

mate s 2

Nederlandse release nog deze maand

Huawei maakte bekend dat de normale uitvoering van de Mate S vanaf 15 september te bestellen is bij onder andere Vmall, de officiële webshop van de fabrikant. Consumenten hebben de keuze uit een 32GB- en 64GB-model, die voor 649 en 699 euro over de toonbank gaan. De Force Touch-uitvoering wordt vooralsnog niet naar de Benelux gebracht.

Via: Tweakers

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons