Sony kondigt Z5, Z5 Premium en Z5 Compact aan

Sony heeft tijdens een persconferentie zijn drie nieuwste Xperia Z-smartphones uit de doeken gedaan. De Z5 is het standaard vlaggenschip, terwijl liefhebbers van een kleinere telefoon bij de Compact-uitvoering terecht kunnen. De meest opvallende verschijning is de Z5 Premium; ‘s werelds eerste 4K-smartphone.

Dit zijn de verschillen tussen de drie smartphones

Het belangrijkste verschil tussen de toestellen zijn de schermgroottes. De Z5 Compact heeft een 4,6″ beeldscherm, terwijl de Z5 5,2″ meet. De Premium-versie beschikt over een 5,5″ scherm. Ook de beeldschermresoluties zijn afwijkend. Het 4,6″ scherm van de Z5 heeft een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. De Z5 doet het met een Full-HD scherm (1920 bij 1080 pixels), waar andere vlaggenschepen vaker een scherper maar minder energiezuinig QHD-scherm hebben. Dat het nog gekker kan, bewijst Sony met de Z5 Premium. Deze 5,5″ smartphone is de eerste telefoon met een 4K-scherm met een ongelofelijke resolutie van 3860 bij 2160 pixels. Bij dagelijks gebruik biedt deze hogere schermresolutie geen meerwaarde, maar de extra pixels komen goed van pas bij nieuwe toepassingen als Virtual Reality.
Logischerwijs zijn ook de accu’s van de toestellen verschillend in capaciteit. De Compact-versie heeft 2700 mAh aan boord, de normale versie 2900 mAh en de Z5 Premium doet het met een flinke 3430 mAh. De accu’s bieden ondersteuning voor Qualcomm’s Quick Charging-technologie, waarmee je de accu snel op kunt laden.

De Z5 Compact

De Z5 Compact

Specificaties Xperia Z5-serie

Op de afwijkende schermen en accu’s na zijn de Z5, Z5 Compact en Z5 Premium gelijk. Het ontwerp is identiek en kenmerkt zich door de waterdichtheid, rechthoekige vormen en een vingerafdrukscanner aan de zijkant. Alle drie de modellen maken gebruik van een Qualcomm Snapdragon 810 processor. Deze octacore chipset werkt samen met 3GB werkgeheugen. Aan de achterkant is een 23 megapixel camera met f/2.0 diafragma geplaatst. Aan de voorkant vind je een 5 megapixel webcam met groothoeklens. De opslagcapaciteit meet 32GB en is uitbreidbaar met een Micro-SD kaartje. De smartphones draaien op Android 5.1.1 Lollipop.

Prijzen en beschikbaarheid

Sony maakte bekend dat de Z5 Compact en Z5 vanaf oktober in Nederland verkrijgbaar zijn voor respectievelijk 599 en 699 euro. De Z5 Premium komt in november op de markt en gaat 799 euro kosten.

De Z5 Premium

De Z5 Premium

 

 

Labels:, , , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons