De 5-meest voorkomende iPhone 6 reparaties

De iPhone 6 is een prachtige smartphone. Helemaal van deze tijd en voorzien van de meest nieuwe snufjes. een toestel waarmee je zeker gezien mag worden. Maar zoals ieder toestel is ook de iPhone 6 kwetsbaar voor gebreken, zeker als deze getroffen wordt door een val of zware impact. En laten we wel wezen, een ongelukje zit in een klein hoekje. De onderstaande 5 reparaties komen volgens Iphone reparatie bedrijf Foonz dan ook het meeste voor.

Nummer 1: Het scherm
Het scherm van de iPhone 6 is, net als ieder ander merk smartphone, kwetsbaar bij een val. De kans op breuk is, zeker zonder externe bescherming, zeker aanwezig. Minder bekend, maar zeker reëel is de kans op een breuk doordat je per ongeluk op je toestel bent gaan zitten. Doordat het toestel zo dun is kan het ook een beetje doorbuigen hetgeen de breuk kan veroorzaken. Gelukkig kan het glazen scherm en de LCD display altijd worden vervangen. Laat dat wel door een professional doen omdat het zelf repareren vaak eindigd is een compleet defect toestel die mogelijk niet meer valt te repareren.

Nummer 2: Sensor Flex kabel
De Sensor Flex is een platte en flexibele kabel die meerdere functies heeft en er onder anderen voor zorgt dat je scherm automatisch wordt uitgeschakeld als je gaat bellen, je filmpjes van geluid zijn voorzien, en je altijd en overal een selfie kan maken. Als je bemerkt dat deze functies niet meer werken dan is de kabel waarschijnlijk door een harde impact beschadigd. Het vervangen van deze kabel zal het toestel weer geheel functioneel maken.

Nummer 3: Behuizing
Je behuizing van de iPhone is niet meer goed als je deze niet geheel plat op een oppervlakte kan neerleggen. Je voelt speling als je het toestel heen en weer beweegt. Een veel voorkomende oorzaak hiervan is dat het toestel in de broekzak wordt gedragen. Dat lijkt misschien niet zo erg, echter hierdoor ontstaat er, zeker bij het zitten, extra spanning op het beeldscherm waardoor de kans bestaat dat het scherm gaat barsten. Als dat gebeurd heb je niet één maar twee reparaties uit te voeren. Foonz zal altijd proberen om de originele behuizing recht te krijgen, al zal het wel een zwakke plek van het toestel blijven. Lukt dit niet, of wil je het risico niet nemen, dan kan de behuizing door Foonz worden vervangen.

Nummer 4: Lightning Connector
De Lighting Connector is de plek waar je jouw oplader in de iPhone 6 plaatst. Een handeling die je haast dagelijks zal uitvoeren. Bij veelvuldig gebruik kan deze connector echter niet meer goed functioneren. Het kan zijn dat je batterij niet meer oplaad, maar dat kan komen door een plukje opgehoopt stof binnen in de connector die je zelf voorzichtig met een pincet kan verwijderen. Werkt dit niet of geeft je koptelefoon, antenne en speakers problemen dan zal de Lightning Connector moeten worden vervangen.

Nummer 5: Aan/uit knop
De aan- en uitknop wordt vaak gebruikt. Een prima functie die echter door langdurig gebruik lam kan worden. De knop zal niet meer functioneren waardoor het toestel niet maar aan- of uit kan worden gezet. Het vervangen van de knop zal dit euvel verhelpen. Tot die tijd is er gelukkig wel de mogelijkheid om je toestel softwarematig aan- en uit te zetten. Hiervoor druk je de ‘home’ knop en en unlock je de iPhone 6. Je kan nu naar de functie ‘instellingen’, vervolgens kies je ‘algemeen’ en als laatste ‘toegankelijkheid’. Hier kan je de zogenaamde Assistive Touch aanzetten waarna er een bol in het scherm verschijnt. Deze bol kan je gebruiken als aan- en uitknop.

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons