Harde schijf instellen voor Windows en Mac OS

Wissel jij regelmatig jouw harde schijf tussen een windows computer en een Macbook? Dan zal je regelmatig tegen schrijfproblemen aangelopen zijn met je harde schijf.

Zonder google duurde het mij even voordat ik door had waarom ik geen bestanden op mijn harde schijf kon schrijven via mijn Macbook. Het probleem was dat ik de harde schijf wel kon lezen op mijn Macbook maar vervolgens geen bestanden kon kopiëren naar de harde schijf. Na het heropstarten van mijn Macbook, het verwijderen van de harde schijf en het weer terugplaatsen, veranderde er niets.

Na enige tijd toch maar te googlen kwam ik er achter dat er een simpele oplossing voor is. Gelukkig is in vele gevallen je harde schijf niet stuk, maar komt het door de protocollen die Windows en OS X gebruiken bij het formatteren van harde schijven. Nou hoef je dat allemaal niet te onthouden en hoef je jouw harde schijf maar 1 keer goed in te stellen (tenminste al hij leeg is).

Zorg er voor dat je de harde schijf formatteert naar ExFAT via jouw Macbook of iMac. Hierdoor zal je nooit meer problemen hebben met het schrijven naar jouw harde schijf. Dit protocol wordt namelijk door beide, Windows en Mac OS, ondersteund. Hieronder zie je een plaatje hoe je dit moet doen. Doe dit door op jouw Macbook als volgt:

Schijfhulpprogramma –>zoek de juiste harde schijf –> wis –> structuur kies: ExFAT –> wis…. En je bent klaar.

LET OP

Belangrijk om te weten is dat je hierdoor wel heel je harde schijf leeg haalt. Kortom staan er op de harde schijf nog waardevolle bestanden, foto’s of video’s? Zorg dan eerst dat je deze ergens veilig naar toe kopieert voordat je de harde schijf formatteert. Uiteraard naar dat je de bovenstaande stappen hebt doorlopen kan je het dan weer terug zetten.

Vragen of opmerkingen? Laat een bericht achter hieronder.

 

hardeschijf

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons