Review: Autotelefoonhouder Muvit en Kenu

Twee verschillende autotelefoonhouders in ongeveer dezelfde prijsklasse. Ik review een autotelefoonhouder van Muvit en Kenu naast elkaar. Welke is de beste? Dat lees je hier onder. 

Geschikt voor welke telefoon

De autotelefoonhouder van Kenu is een zeer compacte, mooi ontworpen telefoonhouder. Hij is geschikt voor telefoons tot 6 inch. Bijvoorbeeld de iPhone 6(s) past er met gemak in. De autotelefoonhouder van Muvit is eigenlijk op twee manieren te gebruiken, waardoor er meer verschillende telefoons in passen, maar ook de wat grotere GPS systemen of een kleine tablet. De iPad Mini past er in. Voor dat je uberhaupt een van de twee zou aanschaffen, check eerst even hoeveel inch jouw telefoon is.

autotelefoonhouder1

Installatie

Het grootste verschil zit hem wellicht in de installatie van de twee telefoonhouders. De Kenu is compact en met een soort van grijper vast te maken aan het rooster van de verwarming van je auto. Dit is eenvoudig te doen en vast is vast. Je hebt nog een optie om de armen van de grijper iets verder uit elkaar te zetten waardoor hij ook geschikt is voor de dikkere roosters. Je kan de houder vervolgens wel ronddraaien, waardoor je de telefoon in portrait en landscape kan gebruiken. Dit zelfde kan met de houder van Muvit. Echter de installatie van deze houder gaat wat lastiger. Er zijn kleine onderdeeltjes met veren, die je ergens achter je rooster vast moet klikken. Ik heb ervaren dat in mijn Fiat Panda, dit sowieso niet paste, waardoor ik de veren er af moest laten. Dit had direct consequenties voor de stabiliteit van de houder. Ik kon hem zelf niet meer ronddraaien zonder dat hij er af viel. Ik kan mij voorstellen dat als de houder van Muvit wel past en eenmaal zit, dat hij ook echt stevig vast zit, maar dan moet hij helaas dus wel passen.

bij komend voordeel van de Kenu is, is dat hij klein is, hierdoor kan je hem makkelijk meenemen in jouw binnenzak of in jouw tas. Die van Muvit past zeker in jouw tas, maar in jouw binnenzak wordt het lastig.

autotelefoonlader2

Duurzaamheid

Doordat de Muvit kleine onderdelen bevat en iets plastiekachtiger aanvoelt, durf ik wel te stellen. Kleine onderdelen zijn altijd kwetsbaarder. Daarnaast raak je deze kleine onderdeeltjes ook snel kwijt. Bij mij schoot er een veertje weg, waardoor ik vervolgens 10 minuten aan het zoeken was op de bodem van mijn auto (wel gevonden!).

Conclusie

Mijn voorkeur zou liggen bij de autotelefoonhouder van Kenu, met name omdat hij robust is, makkelijk te installeren (paste wel in mijn Panda) en langer mee gaat dan de Muvit houder. Daarnaast als je meerdere verschillende apparaten van verschillende grote wilt gebruiken in je auto, is de houder van Muvit wellicht een beter optie. Qua prijs liggen ze dicht bij elkaar. De houder van Kenu kost rond de 30 euro en die van Muvit rond de 20 euro. Bestellen kan hier:

Autotelefoonlader Kenu

Autotelefoonlader Muvit

Ook voor telefoonhoesjes kun je terecht bij TelefoonhoesjesXL.nl, ga bijvoorbeeld voor een iPhone 4s hoesje of Samsung Galaxy S5 hoesje

 

Labels:

Laat een reactie achter

upmoviesupmoviessoaptodaysoaptodaywatchserieswatchseriesmoviestowatchfreemoviestowatchfreeflixwaveflixwaveanixanixlookmovielookmoviesoap2daysoap2daysflixsflixflixtorflixtorwatch movies online, Kübra (2024), movies to watch free, Baddies West (2023), free movies website,