Waar moet een goed telefoonhoesje aan voldoen?

Tegenwoordig koop je overal en nergens telefoonhoesjes, maar waar moet een goed telefoonhoesje aan voldoen als je het mij vraagt? In ieder geval goede kwaliteit en hij moet passen!

Op de markt, in china, marktplaats, online, overal vind je tegenwoordig telefoonhoesjes. Toch zijn ze niet overal even goed en geldt net zoals voor heel veel producten vaak, goedkoop is duurkoop. Ik zal er nog een clich√© uitgooien: “lijkt het to-good-to-be-true dan is dat vaak ook zo”. ¬†Chinezen website zijn goedkoop, maar nadeel daarvan is dat het meestal min. 3 weken duurt voor dat je eindelijk het hoesje ontvangt en dan valt meestal de kwaliteit ook nog tegen. Natuurlijk als je goed zoekt en een paar keer miskoopt, ga je ook op zulke site goede hoesjes vinden is mijn ervaring.

Waar let ik op als ik een telefoonhoesje koop?

Ten eerste moet je jezelf afvragen wat voor soort hoesje je graag gebruikt. Je hebt verschillende soorten zoals een Flipcase, backcase, book(portemonnee) case en een bumper. Vrienden van mij zweren bij een portemonnee case, waarin ze gelijk hun bankpasjes in kunnen stoppen. Ik vind dat zelf verschrikkelijk en ik heb de voorkeur aan een backcase. Nadeel is dan dat je wel weer een screen protector moet kopen als je geen krassen op je scherm wilt, maar dat is eigenlijk altijd aan te raden. Een bumper biedt te weinig bescherming vind ik en een flipcase zie ik helemaal het niet niet van in. Desondanks is dit persoonlijke smaak en zal je zelf moeten uitvinden wat jij handig vindt.

Als je weet wat voor soort telefoonhoesje je wilt, dan kan je door naar de volgende stap. Zoeken! makkelijk is dat je nu kan selecteren op type, maar moet je dan een merk kiezen of niet? Mijn ervaring is inmiddels dat merken (bijvoorbeeld Belkin) goede hoesjes zijn, maar eigenlijk te duur. Ik koop inmiddels al een aantal jaren telefoonhoesjes en een prijs tussen de 10 en 20 euro is wat mij betreft prima. Het wil natuurlijk niet zeggen dat alles wat daar buiten valt niet voldoende is en andersom.

Persoonlijk maar toch slim kiezen

Als je dus het type hebt en de juiste prijsklasse, gaat het echt om persoonlijke smaak. Toch zijn er wel dingen om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld dat metalen of aluminium hoesjes duurzamer zijn plastic hoesjes. Plastic is meestal net wat goedkoper, maar dan heb je wel de kans dat het eerder afbreekt. Metaal krijgt wellicht weer wat sneller krassen. Mijn ervaring is ook dat prints leuk zijn, maar dat gaat er vaak na enkele weken/maanden door slijtage af.

Kortom als ik een telefoonhoesje koop moet hij aan de volgende eisen voldoen:

  • Tussen de 10- 20 euro
  • back case
  • geen prints
  • hard plastic

De reden dat ik hard plastic neem, is omdat die wat goedkoper zijn en ik er dan meestal twee koop ipv 1 metalen. Ik ben benieuwd wat jouw eisen zijn, laat het weten onder dit artikel.

 

 

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons