Smartwatch kopen? Pebble time vs. Apple Watch

Inmiddels zijn er al aardig wat smartwatches te koop, maar welke smartwatch moet je nou eigenlijk kopen? Voor de iPhone zijn de Pebble time of Apple watch de beste twee opties. Ik help je misschien bij een beslissing nemen. Persoonlijk kies ik dit moment voor de Pebble time, waarom leg ik je hier onder uit.

Pebble Time smartwatch?

Oke, officieel noemt Pebble zichzelf geen smartwatch, maar in mijn ogen is dat het wel. Ik gebruik hem inmiddels een jaar en ben er zeer tevreden over. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: Waarom wil ik een smartwatch? Voor mij was het belangrijk dat ik al mijn notificaties op mijn pols krijg, zodat ik niet 100x voor niets op mijn iPhone hoeft te kijken. Ik kan mij voorstellen dat jij misschien een andere reden zou hebben. Als je bijvoorbeeld design belangrijker vind zal dat je keuze beïnvloeden. Mijn ervaring met de Pebble Time en Apple Watch zal ik met je delen.

pebble time 2

Opvolgers

Zowel de Pebble time als de Apple Watch gaan ‘binnenkort’ een opvolger krijgen. De Pebble Time 2 is al aangekondigd en die kan je al pre-orderen. De Apple Watch 2 is officieel (augustus 2016) nog niet aangekondigd, maar de verwachting dat hij dit jaar aangekondigd gaat worden. De Pebble Time 2 heeft als belangrijke feature dat je er je hartslag mee kan meten. Dit kan de Pebble Time nog niet. Je zou natuurlijk kunnen wachten op de opvolgers, maar dan zou je in principe altijd kunnen wachten op de opvolger. De Time 2 zal in ieder geval eerder op de markt zijn dan de Apple Watch 2 (vorige keer moest Nederland ook vrij lang wachten ten op zichte van andere landen). Als je niet meegedaan hebt met kickstarter zal je waarschijnlijk de Pebble Time 2 dit jaar nog wel kunnen kopen.

De prijs

Zoals ik zei de Pebble Time of Apple watch zijn de beste keuze voor een iPhone gebruiker. Qua prijs scheelt het veel, de Pebble time is te koop 159 euro (bijvoorbeeld bij Coolblue of Pebble.com) en de Apple Watch is vanaf 349 euro (bijvoorbeeld bij A-mac of Coolblue) dat scheelt dus aanzienlijk.

apple watch

Verschil

Het grootste verschil tussen de twee zit hem in het Design, touchscreen, diversiteit en batterijduur. De Apple watch heeft meerdere opties, zoals de sport editie (goedkopere materialen) of een van de andere versies. Het grote touchscreen wat helemaal toegepast is op het gebruik samen met jouw iPhone is ook nog een groot pluspunt. Dit is ook gelijk wat ik mis bij de Pebble Time een touchscreen, dit heeft hij niet. Op zich werken de fysieke knopjes prima, maar soms zou ik graag gewoon op het scherm drukken.

De Apple Watch bandjes zijn volgens Apple een uniek selling point, maar de Pebble time heeft ook inmiddels heel veel keuze op dat gebied, er zijn diversen websites waar je bandjes, stickers, screenprotectors kan kopen.

peblle time batt

Waarom de Pebble Time

Voor mij was de keuze snel duidelijk. Batterijduur was voor mij doorslaggevend. De Apple Watch heet een batterijduur van een goede dag. Terwijl ik met mijn Pebble makkelijk 5 of 6 dagen haal. Daarnaast is de prijs een stuk aantrekkelijker en voldoet hij aan mijn eisen voor een smartwatch, simpelweg alle notificaties ontvangen. Misschien doe ik hem wel wat te kort als ik dat zeg, want inmiddels gebruik ik hem ook graag als stappenteller en stopwatch, om het weer te checken en muziek door te skippen.

Ik ben benieuwd wat jouw keuze is, laat het hier onder weten..

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons