Galaxy s6

Moet je altijd maar de nieuwste smartphone hebben?

Altijd maar de nieuwste smartphone hebben of kan je soms ook met minder genoegen nemen. Het voordeel als je een iets ouder model koopt is natuurlijk dat het je veel geld kan schelen. En is het nou echt veel slechter dan de allernieuwst?

Tegenwoordig lijkt het in onze aard te zitten om altijd maar het allernieuwste te willen hebben, natuurlijk komt dat door alle reclames die we te zien krijgen, de mensen om ons heen en de snelheid van de techniek van tegenwoordig, maar is het echt nodig om ieder jaar een nieuwe telefoon te hebben? Eigenlijk niet. Als je een model eerder vergelijkt met het allernieuwste model zit er vaak weinig verschil tussen de twee. Natuurlijk als je een telefoon hebt die 3 jaar oud is, is het verschil veel groter. Ik zal kort eens een vergelijking maken, hiervoor neem ik de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S7 als voorbeeld.

De Samsung Galaxy S6

De S6 is ongeveer 1 jaar oud. Zijn opvolger de S7 is nog niet zolang geleden verschenen op de markt. De losse toestellen kosten op dit moment (september 2016) +/- 420 euro voor de S6 (32GB) en +/- 650 euro voor de S7 (32GB). Dat is dus een verschil van ruim 200 euro. Is het dan de moeite waard om toch voor de S7 te gaan of 200 euro te besparen en de S6 te kopen.

De S6 heeft nagenoeg dezelfde specificaties als de S7. Er zit een zelfde soort processor in (die van de S7 is iets sneller), de afmetingen zijn ongeveer hetzelfde, uiteraard is het design van de S7 wel iets meer verbeterd. De belangrijkste verschillen zijn de dat S7 waterdicht is, de accu (iets) langer mee gaat en je het geheugen kan uitbreiden. Los daarvan lijken de toestellen op elkaar en hebben ze dezelfde specs.

Keuze

Als je een nieuwe telefoon wilt aanschaffen moet je jezelf dus afvragen wat belangrijk is voor je. Vind je bijvoorbeeld het belangrijkste van aan een telefoon dat hij waterdicht is, zou je in dit geval toch voor de nieuwere versie moeten kiezen. Uiteraard zou je ook kunnen kijken naar een telefoon die dat wel is maar dan van een ander merk.

Mijn advies zou zijn om de volgende stappen door te nemen voordat je een telefoon aanschaft.

  • Wat is mijn budget?
  • Welk besturingsysteem wil ik (vaak de keuze tussen Android en iOS)?
  • Welke merk wil ik?
  • Wat vind ik belangrijk qua specificaties?

Het loont om deze stappen te doorlopen en te kijken welke telefoons er dan nog overblijven. Hierdoor kan je jouw keuze maken om misschien toch een keer voor een wat goedkopere telefoon te gaan die misschien een jaar geleden voor het eerst op de markt kwam. Dit is zeker interessant omdat de ‘gratis telefoon’ bij een abonnement tegenwoordig niet heel interessant meer is bij de meeste providers, maar daar over schrijf ik binnenkort een artikel.

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons