De voordelen van een groot telefoonscherm

Inmiddels heb ik ongeveer een jaar een iPhone 6plus. Tot daarvoor had ik altijd mobiele telefoons met een kleiner scherm. Na een jaar merk ik dat er zeker voordelen zitten aan een groter scherm.

Inmiddels wil ik nooit meer anders, maar ik heb wel lang met twijfel rond gelopen hoe groot mijn nieuwe telefoon moest zijn. Vroeger werden de telefoons kleiner en kleiner, maar tegenwoordig worden ze weer steeds groter, zoals de recentelijke Samsung Galaxy S7 edge of de nieuwe iPhone 7plus. Ik vond eigenlijk een smartphone rond de 4.6/ 4.7 inch groot genoeg. Voornamelijk omdat ik graag wilde dat hij in mijn broekzak paste. Daarom eerste de nadelen van een groot scherm, maar wat mij betreft zijn de voordelen vele malen groter.

Nadelen van een groot scherm

Mijn dilemma was met name omdat ik wilde dat ik de smartphone gewoon normaal mee kon nemen, in mijn broekzak, en niet een telefoon die niet lekker in je broekzak zit. Daarnaast speelde uiteraard ook de prijs mee, over het algemeen zijn de grotere telefoons ook een stuk duurder dan een kleiner model. Dit waren voor mij altijd de voornaamste redenen om geen grotere smartphone te nemen.

Voordelen

Vorig jaar ben ik overstag gegaan en heb ik gekozen voor de iPhone 6s Plus. De 6s Plus (net zoals een S7 edge) heeft een display van 5.5. inch. Nu wil ik nooit meer terug. Ik merk dat doordat ik een grote smartphone heb, ik mijn iPad nauwelijks nog aanraak. Je kan hem dus eigenlijk zien als een vervanging van je smartphone en je tablet. Dit komt met name doordat je hem altijd bij je hebt en je op een groot scherm meer dan genoeg ruimte hebt om alles goed te kunnen zien. Door een groter scherm heb je niet het gevoel dat je meer ruimte nodig hebt, dat je het net niet lekker kan zien of lezen.  Ik kijk hierdoor meer video op mijn telefoon, behandel ik meer mail (waar ik voorheen dan achter de pc. kroop) en bezoek ik nieuwssites. Dingen die ik voorheen ook wel op mijn smartphone deed, maar waarbij ik toch regelmatig de iPad of PC er bij pakte.  Eigenlijk is een grotere smartphone dus goedkoper, want hierdoor wordt je tablet overbodig, wat mij betreft.

Ook qua grote in de broekzak moet ik zeggen dat het went en dat het reuze meevalt. In principe past hij gewoon in je spijkerbroek of binnenzak van je jas, zonder problemen. Het enige waar ik wel ervaar dat het niet handig is, is in de zomer als ik een korte broek of joggingbroek aan heb. Hier past hij eigenlijk niet in, waardoor ik dan als nog een tas mee moet nemen. “Gelukkig” is het in Nederland niet zo vaak heel lekker weer.

Mijn advies zou zijn, mocht je twijfelen tussen een grotere telefoon of gewoon het maatje wat je gewend bent: Gewoon de grotere nemen, hier zal je geen spijt van krijgen.

 

 

 

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons