5 Dingen die je moet weten over 5G internet

Hoewel de snelheid van mobiel internet de laatste jaren razendsnel is geworden door de komst van 4G netwerken is het alweer tijd om vooruit te kijken naar nieuwe technologieën. De volgende generatie mobiele netwerken kijkt al om de hoek: ook wel 5G genoemd. De vijfde generatie mobiele netwerken komt er snel aan, misschien zelfs al sneller dan je verwacht. Dit zijn de top 5 dingen die je moet weten over 5G.
1. Sneller dan snel

5G wordt sneller dan iedereen verwacht. Zo heeft de Verizon, de grootste telecomprovider in de VS, aangegeven dat het 5G netwerk 200 keer sneller wordt dan de 5Mbps snelheid die gebruikers op dit moment ervaren op 4G LTE. Dit komt neer op een snelheid van 1Gbps wat ongekend is voor mobiel internet. Volgens berekeningen van Sim-only-internet.nl is met deze snelheid een HD film downloaden binnen 7 seconden gebeurt.

2. Nog geen standaarden

De specificaties van 5G netwerken zijn nog niet vastgelegd in een standaard aangezien 5G nog niet realiteit is. Zodra de ontwikkelingen vorderen en er meer bekend wordt over de technologie zal de 3GPP een overeenkomst vormen tussen verschillende telecommunicatiestandaarden. Het wordt verwacht dat de 5G standaarden in 2018 gepubliceerd zullen worden.

3. Beschikbaar voor 2020

Verschillende grote bedrijven zijn op dit moment al 5G netwerken aan het testen zoals Nokia, Samsung en Google. De technologie is nog niet zover al veel mensen zouden willen maar de ontwikkeling kost nu eenmaal veel tijd en geld. Het duurt naar verwachting nog vier jaar voordat de netwerken beschikbaar komen voor het grote publiek.

4. 5G wordt duurder

De verwachting is dat 5G duurder wordt dan 4G maar niet veel meer. Door de hoge initiële investeringen door de providers zal de prijs van 5G internet in het begin hoog zijn maar afnemen zodra meer gebruikers ervoor betalen. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Bridgeport blijven kosten ongeveer gelijk terwijl de snelheid van internet enorm toeneemt.

5. 5G voor IoT

Met de toenemende technologie op het gebied van Internet of Things is het nodig dat al deze apparaten verbinding kunnen maken met een snel en stabiel mobiel internet. Het netwerk moet de grote vraag aan kunnen zodat zelfrijdende auto’s altijd een goed werkende verbinding hebben. Met de snelheid van 5G wordt dit steeds meer een mogelijkheid in plaats van een droom.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons