Featured Video Play Icon

een iphone 7 vs. een DSLR Camera

Oke, fotografie is niet meer wat het 20 jaar geleden was. Tegenwoordig heeft iedereen een camera in de vorm van zijn smartphone, maar kunnen die camera’s al een DSLR vervangen? In de video bij dit artikel zie je een vergelijking.

Als je de video bekijkt zal je zien dat op heel veel vlakken de camera van de iPhone 7 een DLSR kan vervangen. Fstopper, een van mijn favorieten youtube kanalen als het om fotografie gaat, laat duidelijk de verschillen zien.

De opmerking hierbij is dat hij wel een Nikon D300s gebruikt, dit is een oudere DLSR van ongeveer 7 jaar geleden. Ik had liever gezien dat hij gewoon de test gedaan had met een DLSR van deze tijd, bijvoorbeeld een Canon 70d of 80d. Dit zijn toch camera’s waar de meeste semi-pro’s met schieten.

Desondanks kan je wel goed zien dat een smartphone camera, in dit geval de iPhone 7, steeds beter en beter wordt. Het is onverstelbaar wat zo’n kleine lens kan produceren. Ik word hier dan ook enthousiast door en dan te bedenken wat de smartphone camera’s over een jaar of 2, 3 doen!

Inmiddels schiet ik ook steeds vaker een vlog of een mooie foto gewoon met mijn iPhone 6s Plus en ook dat geeft soms al bizare resultaten, zie de foto hieronder bijvoorbeeld. Uiteraard is deze wel nabewerkt met Aurora (2017) en heb ik meerdere foto’s gebruikt om dit resultaat te halen, maar nog steeds gewoon vanuit de iPhone, bizar toch?

havenmaaasluis

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons