Media Markt BTW actie januari 2017

In de jaren ’80 van de vorige eeuw is de Bijenkorf ermee begonnen, een sale van een paar dagen met zeer hoge kortingen. Om meer bekendheid te geven aan de actie werd een pakkende naam verzonnen: De Dolle Dwaze Dagen. In de loop der jaren heeft elke grote shop dit fenomeen overgenomen.

Zo hebben we De Vlaggetjes Weken van C&A, de HEMArkt van de Hema en hadden we het Prijzencircus van V&D. Maar de allerbeste actie van deze eeuw is de BTW Weg Ermee actie van de Media Markt. De actie wordt slechts een paar dagen van te voren aangekondigd, zo wil de Media Markt voorkomen dat de klant wacht met zijn aankopen tot de actieperiode. Wil jij deze 21% BTW korting níet missen? Op Media Markt actiepagina van bespaardeals vind je alle acties van deze elektronicagigant, zo ook de BTW Weg Ermee actie.  

De Media Markt BTW actie

Nederlands grootste elektronica retailer houdt aan het begin van ieder jaar de welbekende 21% BTW actie. De toevoeging van 21% wekt de indruk dat je 21% korting krijgt, echter de werkelijke korting die je krijgt in de winkel of in de webshop is zo’n 17,4%.

De korting is geldig voor het gehele elektronica-assortiment. Dus niet voor accessoires zoals cameratassen, telefoonhoesjes, accu’s en kabels. Daarnaast zijn er ook merken die niet meewerken aan deze actie. Op deze merken wordt door de Media Markt dan ook geen korting gegeven. Een voorbeeld hiervan is Apple, op artikelen van dit merk wordt door bepalingen van het moederbedrijf zelden korting verleend. Ook de luxe series van Samsung- en Philipstelevisies krijgen geen korting. Ben je van plan om tijdens de actie een van deze artikelen aan te schaffen lees dan van te voren goed de actievoorwaarden, zo kom je niet bedrogen uit.

Hoe wordt de korting berekend?

Hoe kan het dat het 21% BTW actie heet en je uiteindelijk ‘slechts’ 17,4% korting krijgt? BTW staat voor Belasting Toegevoegde Waarde. De BTW wordt toegevoegd aan de prijs van een dienst of product. Op elektronica bedraagt dit 21%, dit betekent dat je altijd 121% voor een artikel betaalt. Tijdens de actie wordt deze 21% BTW van de prijs afgehaald en blijft de originele prijs over.

Voorbeeld: een telefoon kost zonder BTW € 100. De verkoopprijs bij Media Markt bedraagt € 121. Zou je nu 21% korting krijgen van € 121 (21% van € 121= € 24,20) dan betaal je dus minder voor je telefoon dan de oorspronkelijke prijs van € 100.

Om makkelijk te berekenen wat je uiteindelijk in de winkel of webshop moet betalen neem je verkoopprijs en deelt deze door 1,21. Wat neerkomt op zo’n 17,4% korting.

Waarom is dit een interessante actie?

De enorme concurrentie onder de elektronica-retailers zowel off- als online zorgt ervoor dat de prijzen enorm onder druk staan. De consument gebruikt vergelijkingssites zoals Kieskeurig om op te zoek te gaan naar de winkel waar het product het goedkoopst is. De retailers nemen zodoende genoegen met minimale marges om zo te kunnen blijven concurreren met andere aanbieders. Voor de klant betekent dit dat een leuke extra korting, omdat er bijvoorbeeld meerdere producten tegelijkertijd worden afgenomen, meestal niet meer bespreekbaar is. Een korting van 17,4% is net dat zetje dat de consument nodig heeft om dat dure product wel aan te schaffen. Media Markt pakt veel omzet en compenseert zo de minimale marges en de consument heeft een mooie korting. Win-win situatie aan beide kanten.

Media Markt heeft goed nagedacht over het moment van de BTW Weg Ermee actie, deze is altijd aan het begin van het jaar. Vanaf het voorjaar introduceren de grote elektronica-merken hun nieuwe artikelen. Zo is aan het begin van het jaar de prijs van de meeste producten al aanzienlijk lager dan tijdens de introductie. Zo weet je als consument zeker dat je tijdens de actie echt de allerlaagste prijs betaalt voor je product. De prijs zal in de komende maanden waarschijnlijk nooit meer onder prijs van 17,4% korting komen. Mocht je een nieuwe TV op het oog hebben dan is deze actie echt de moeite waard om in de gaten te houden. Je bent toch niet gek?

Wanneer is de actie in 2017?

Media Markt kondigt de actie slechts enkele dagen van te voren aan, maar het is eenvoudig te achterhalen wanneer hij hoogstwaarschijnlijk gaat plaatsvinden. De actie vindt plaats nadat het gros van de Nederlanders hun salaris heeft ontvangen, meestal is dit in de derde week. Daarbij wil Media Markt natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers naar hun winkels trekken en daarom wordt de actie gehouden als de meeste vestigingen koopzondag hebben. In 2017 vindt de actie dus hoogstwaarschijnlijk plaats van 25 t/m 29 januari. Dit is niet met zekerheid te zeggen, houd daarom de Media Markt actiepagina van bespaardeals goed in de gaten.

 

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons