je smartphone mooi, goed, werkend houden

Als je iPhone kapot gaat om wat voor reden dan ook, zal je enorm balen. Het is nou eenmaal een apparaat wat je dagelijks (heel) veel gebruikt. Natuurlijk kan je hem dan laten repareren bij een iPhonekliniek, maar natuurlijk voorkom je dat liever. Hier wat tips van mij…

Beschermhoesje en screenprotectors

Daar zal ik niet te veel overschrijven, maar om je telefoon netjes en mooi te houden is dat wel een must. Ik deed het vroeger nooit, maar sinds ik mijn iPhones los koop ben ik er zuiniger op geworden, met name omdat ik ze vaak na een jaar voor een goede prijs wil verkopen. Met krasjes en beschadigingen levert hij simpel weg minder op.

Stofpluisjes

Een probleem waar je niet altijd direct aan denkt, maar soms laad je telefoon ineens niet meer op. Het eerste wat ik dan altijd doe is checken of de oplaadpoort niet vol zit met stofpluisjes of andere dingen. Net zoals een navelpluisje, gaat er altijd stof in de oplaadpoort zitten. Ik haal dit zelf altijd heel voorzichtig weg met een sateprikkertje, natuurlijk moet je oppassen dat je dan niets beschadigd.

Broekzakken

Als je zoals ik een iPhone 6s Plus hebt ervaar je dit probleem misschien meer omdat dit een van de grootste smartphones is. Toch is het handig om na te denken waar je jouw smartphone stopt. Natuurlijk zijn wij gewoontedieren, maar probeer jezelf aan te leren dat je er over nadenkt. Bijvoorbeeld als je instapt in een auto, haal hem uit je kontzak. Ga je een potje voetballen haal hem uit je broekzakken en leg hem veilig weg. Is je broekzak niet groot genoeg, doe hem er dan ook niet in. Kortom denk van te voren na, achteraf zal je er anders van balen. De meeste scheuren, krassen ontstaan op deze manier. Oh en vergeet je autosleutels niet! Stop deze vooral niet bij je smartphone in een zak, want hoe vaak men ook beweerd dat het een krasvrij scherm is, hierdoor heb ik altijd krassen op mijn scherm!

Heftig weekend?

Als ik weet van te voren dat ik een Adventure weekend of een zwaar stapweekend tegemoet ga, neem ik weleens bewust mijn reserve smartphone mee. In mijn geval een iPhone 5c. Mocht deze kapot gaan of iets dergelijks kost het mij een stuk minder dan mijn nieuwste smartphone. Deze ‘ oudere’ ¬†telefoons zijn vaak ook voor een prikje te koop en het is altijd handig om een backup-phone te hebben.

 

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons