Waterdichte smartphones

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor: een mobieltje die waterbestendig is. De meest recente uitgave van een waterdichte telefoon is de nieuwe iPhone 7. Maar welke gingen aan de iPhone 7 vooraf? Dat zijn er al een heleboel. 

Waterdichte smartphones van vroeger

  1. image1Samsung Galaxy XCover. Eind 2011 werd het echte ‘bouwvakkerstoestel’ geïntroduceerd die tegen een stootje en tegen wat water kon. Tot 30 minuten kon het toestel onder water tot op maximaal 1 meter diepte.
  2. In 2012 is door het merk Lenovo een waterdichte telefoon uitgebracht: De Lenovo A660. Deze smartphone is niet in Nederland verkrijgbaar, maar Lenovo is wel marktleider in China. Het was dus een doorbraak.
  3. In mei 2012 kwam Sony met de Xperia Go. Het toestel is vergelijkbaar met de Galaxy XCover maar kent betere specificaties
  4. Een doorbraak in de waterdichte telefoon-wereld. In februari heeft Sony de eerste waterdichte smartphone op de markt gezet met veel high-end specificaties. Het had een full HD-scherm en een 13 megapixel camera. Het kon een uur onder water functioneren, maximaal 1 meter diep.

Waterdichte smartphones van nu

De waterdichte smartphones die nu de overhand hebben zijn van de merken Sony, Samsung en Apple. Echter heeft Apple net pas een smartphone uitgebracht die waterbestendig is. Daarvoor waren Sony en Samsung de twee merken met het meeste aanbod waterdichte smartphones.

  1. Samsung Galaxy S7. Deze smartphone kan je tot 30 minuten anderhalve meter diep onder water blijven. Tevens is het de nieuwste smartphone van Samsung met geweldige specificaties.
  2. Sony Xperia Z5 Compact. De Compact editie is kleiner dande gewone Xperia Z5, maar heeft dezelfde specificaties en kwaliteit. Een 23 megapixel camera (super mooie foto’s onder water dus!) en een razendsnelle processor.
  3. Apple iPhone 7. Dit is de laatste waterdichte telefoon die is uitgebracht. En ook de eerste van het merk Apple. De iPhone 7 kan 30 minuten onderwater tot 1 meter diep. Je kan hem dus makkelijk in de wc laten vallen, of er mee douchen! Je kunt de iPhone 7 bestellen via een pre-order, of als je geluk hebt, direct via je provider!

image2

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons