Review: Handgemaakt cases van Caseable

Ik heb een aantal cases van caseable.com gereviewd. Dit zijn handgemaakte cases voor smartphones, tablets en laptops. Betaaldbaar wat mij betreft en superleuk om je eigen creativiteit kwijt te kunnen. Lees hier wat ik van de cases vond. 

Diversiteit

Het gave van cases die je zelf kan maken is natuurlijk dat je een case kan maken die niemand anders heeft. Maak iets unieks. Dit kan op caseable.com heel goed. De tool waarmee je je eigen design kan creëren werkt goed. Simpel, maar meer dan voldoende om jouw creatie tot leven te wekken. Je kan een foto (jpg) uploaden, filters gebruiken, achtergrond kleur kiezen en tekst toevoegen. De tool werkt soepel en ik heb geen vastlopers gehad tijdens het gebruik hiervan.

Los van de ontwerpen die je zelf kan maken, zijn er ook heel veel designs beschikbaar die je kan bestellen.  Wat ik persoonlijk tof vond dat je ook op een bepaalde ontwerper kan zoeken. Deze kunstenaars maken sowieso exclusieve ontwerpen. Dus mocht je zelf niet zo creatief zijn is er zat andere keuze.

Welke apparaten

Ik heb een aantal cases gehad, waaronder een case voor een iPhone 6, een iPhone 6+, Macbook Pro Retina en iPad mini. Naast deze apparaten kan je nagenoeg voor iedere telefoon een design maken. Alle gangbare modellen zijn beschikbaar. Dat maakt het ook gelijk tof, want zo kan je dus de cases van je iPhone, ipad en Macbook matchen mocht je dat willen.

Kwaliteit/prijs

De cases zijn gemiddeld van prijs, uiteraard duurder dan de cases uit China, maar ongeveer net zo duur als andere telefoonhoesjes websites. Een case voor je iPad Air 2 kost 34,95 om een voorbeeld te noemen.

De kwaliteit van de gebruikte materialen is goed, in ieder geval voldoende. Dit verscheelt wel per case. De case van de iPhone 6 was ruim voldoende. Deze sloot goed aan, materiaal voelt duurzaam aan en het design is er goed op geprint. Helaas bij de case/sleeve voor mijn Macbook, was de print minder goed geprint. Zodra de macbook er in zat, zag je witte (ongeprinte) randen rondom de gestikte naden. Ik kreeg de indruk dat dit kwam doordat de sleeve net iets te strak om de Macbook heen zat.

De Flipcase zou ik persoonlijk afraden. Ik ben sowieso niet zo’n fan van dit soort cases. Helaas werkte de magnetische clip niet goed genoeg, de magneet was niet sterk genoeg om de case afgesloten te houden. Wel zitten er twee handige gluifjes in de case om eventueel een bankpas in op te bergen.

Hetzelfde geld voor de case van de iPad mini, hierin zat ook een gluif om eventueel iets in op te bergen. Het leuke van de iPad mini case is dat hij op de voorzijde en achterzijde te bedrukken is.

Mijn conclusie is dat harde cases voor smartphones, de case voor de iPad een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben qua duurzaamheid en gebruikte materialen voor die prijs. de flipcase zou ik niet aanraden.

Wat betreft de sleeve voor de Macbook, ik had de voordeligste versie genomen (36,90 euro voor de Macbook Pro Retina 15 inch). Ondanks dat de gebruikte materialen goede kwaliteit hadden, was het minder dat witte randjes zag. De Premium versie van deze hoes kost 49,90 euro. Hierbij ontvang je ook een schouderband, wellicht zal je bij dit product dit ‘probleem’ niet hebben.

Caseable.com is wat mij betreft een frisse webshop met hele toffe designs voor jouw apparaten. Sowieso de moeite waard om een keer op te kijken…

Kijkje achter de schermen bij ze? Check de video nog even hieronder:

Labels:, ,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons