Nifty minidrive review

Review Nifty MiniDrive voor Macbook Pro

De Nifty drive voor Macbook zorgt er voor dat je tot 128GB meer geheugen kan toevoegen aan je Macbook. Of het werkt? jazeker! Lees de voor en nadelen hieronder. LET OP: Winactie onderaan…

Ik heb zelf een Macbook Pro Retina 15 inch 500 GB opslag. Ik gebruik deze Macbook zakelijk en prive. Dan merk je al gauw dat je eigenlijk een constant gevecht met opslagruimte hebt. Zeker als je nog een dropbox account hebt wat ruim 500Gb ruimte nodig heeft (helaas nog steeds geen webDav). Dit is overigens een probleem wat meerdere kennissen van mij hebben, opslag!

Nifty biedt een goed alternatief waardoor je in ieder geval wat extra opslag creëert voor je Macbook. Door middel van een houdertje voor een microSD kaart kan je tot 128Gb aan opslag toevoegen. Uiteraard moet je dan nog wel los een Micro-SD kaartje kopen. Het voordeel van deze Minidrive is dat hij perfect past in het SD-kaart slotje in je Macbook. Je hebt geen uitstekende delen en heeft dezelfde aluminum look als de Macbook zelf.

Het houdertje is makkelijk te plaatsen en ook makkelijk (met je nagel) te verwijderen. Je zou zeggen, maar ik kan zelf toch ook gewoon een SD-kaartje in mijn Macbook stoppen en er volgens bestanden op zetten. Uiteraard kan dat, maar de voordelen van deze Minidrive is dat het eigenlijk een vast onderdeel van je MCP wordt, waardoor het niet beschadigd en altijd beschikbaar is.

Hier komt wat mij betreft ook gelijk het nadeel. Ik maak veel gebruik van de SD-kaart voor het maken van foto’s en video’s. Door deze minidrive, kan ik niet meer snel mijn SD-kaart in mijn Macbook stoppen om de foto’s en video’s er direct af te halen. Hiervoor zal ik eerst de Minidrive moeten verwijderen.

Nog 1 nadeel is dat ik merkte dat soms bij het ontwaken van mijn macbook (terwijl hij niet aan het netstroom hangt), hij weigerde om op te starten, pas na het verwijderen van de Minidrive, kwam hij werd tot leven. Opmerking hierbij is dat ik dit wel meer 1 keer heb meegemaakt in 2 weken tijd. Maar toch, mocht je niet weten dat de Minidrive de oorzaak is, zal je lichtelijk in paniek raken.

Conclusie

Mijn conclusie is dat de Nifty Minidrive een hele handig aanvulling is op je opslag op een Macbook. Echter als je een fanatiek fotograaf of videograaf bent, zal het zijn meerwaarde wat verliezen omdat je dan iedere dag de minidrive zal moeten verwijderen als je het SD-kaartslot wilt gebruiken. Ben je dit niet? Dan is het zeker een aanrader!

Bij www.kloegcom.nl zijn er 3 verschillende verkrijgbaar voor de Macbook Air 13 inch, Pro 13 inch en de Pro 15 inch. Allemaal kosten zij momenteel 34,99 euro per stuk.

WINACTIE!

IK GEEFT 3 MINIDRIVES VOOR EEN MACBOOK WEG!
 
Gaaf! ik mag drie Nifty minidrive weggeven in samenwerking met KloegCom.nl
 
Superhandig dingetje om meer opslag te creëren voor je Macbook!
 
Laat een reactie achter onder dit artikel en je doet automatisch mee.
Dit kan tot 22 december 2016. Iedereen mag mee doen uiteraard.
 
Er worden 3 winnaars gekozen die een Nifty minidrive naar keuze mogen uitkiezen op Kloegcom.nl/nifty (voor een Macbook Air 13, Macbook Retina 13 of 15 inch)
 

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Reacties (2)

 • Avatar

  Frank

  |

  Helaas altijd ruimte te kort op mijn Mac die wordt gebruikt voor werk en prive dus zeker een welkome aanvulling. Leuke actie 🙂

  Reply

 • Avatar

  Lianne

  |

  Jaaaaaa! Die wil ik wel winnen 🙂 🙂 🙂 lijkt me super handig, ik werk voornamelijk op mijn iMac, maar gebruik de mac book Pro voor onderweg, en thuis op de bank 😉

  Reply

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons