Featured Video Play Icon

Multiroom Wifi met Huddle

De Huddle van Sitecom claimt de oplossing te zijn voor alle wifi problemen in huis. “The New Wi-fi” noemen ze het zelf.

Ik moet zeggen de Huddle ziet er veel belovend uit. Simpel uitgelegd is het een Wifi netwerk in huis, wat er voor zorgt dat je altijd en in heel het huis dezelfde snelheid en verbinding hebt met wifi. Dus nooit meer buffering, happerig of langzaam internet.

De video hierboven legt kort uit hoe het werkt. Persoonlijk vind ik het veel belovend. Zeker voor het normale huishouden waar geen digi-nerds wonen. Je kan namelijk met een aantal accespoints tot dezelfde resultaten komen, maar dan moet je wel iets meer verstand hebben van netwerken en internet dan dat de gemiddelde nederlander heeft. Dat bedoel ik niet verkeerd, maar er zijn ook zat mensen die gewoon geen zin hebben om het allemaal uit te vogelen.

De Huddle is heel eenvoudig te installeren en zorgt er dus voor dat je in jouw huis overal goede verbinding hebt. Het voordeel is dat hij 1 wifi netwerk aanlegt waar je bijvoorbeeld je telefoon aan kan koppelen en achter de schermen doet hij de rest.

De Huddle komt in de basis met 3 routers. Deze zal je in jouw woning moeten plaatsen op verschillende lokaties. Huddle zorgt er voor dat de snelheid dan in heel jouw huis 100% blijft. Dit is ook gelijk het grootste verschil met bijvoorbeeld repeaters waarbij iedere repeater jouw signaal halveert. Daarnaast maakt de Huddle ook automatisch de handovers naar de router met het sterkste signaal. Hier merk je niet van, zodat je bijvoorbeeld gewoon rond kan lopen in het huis terwijl je aan het facetimen bent.

Ikzelf twijfel nog of ik een mulitroom wifi systeem ga nemen zoals de Huddle in mijn nieuwe huis of gewoon een aantal accespoints ga aanschaffen. Dit komt met name door de prijs. Het basispakket kost 499 euro en dat is serieus geld, als je het vergelijkt met een goed accespoint van ongeveer 100 euro p.p.

Naar verwachting zal Huddle Wifi nog in Q1 van 2017 op de markt komen.

Wat heb jij in huis? En waaarom?

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons