Fitbit Aria weegschaal

Smart weegschaal: Fitbit Aria

Sindskort (lees het nieuwe jaar) ga ik proberen gezonder te leven. Ik heb een Fitbit Charge 2 gekocht. Ik kreeg een goed dealtje en heb daarom de Fitbit Aria weegschaal er bijgenomen. Een handige smart weegschaal die je gewicht, vetpercentage en BMI meet.

Wellicht geen nieuw apparaat, maar wel nieuw in mijn assortiment. In 2017 verwacht ik dat wij met ze alle sowieso een stuk ‘smarter’ worden in huis. Daarom ben ik alvast begonnen met de Fitbit Aria een smart weegschaal. Ik moet zeggen het werkt goed, of het echt motiverend gaat worden zal nog moeten blijken.

Installeren van de Aria

De weegschaal is een mooi ontworpen weegschaal die niet misstaat in de badkamer. Het ziet er modern uit en is verkrijgbaar in 2 kleuren, wit en zwart.

Het installeren van de weegschaal ging vrij eenvoudig. Het makkelijkste is om het via de app op je smartphone te doen.  Je moet je weegschaal eenmalig koppelen aan je wifi thuisnetwerk. Dit eenmaal gedaan dan gaat het updaten naar je Fitbit dashboard automatisch nadat je er op hebt gestaan.

Als je vervolgens een gebruiker wilt toevoegen aan de Aria weegschaal zal je enkele gegevens moeten toevoegen van de gebruiker, zoals lengte en leeftijd.

Fitbit Aria weegschaal

Hoe werkt het?

Op de weegschaal zit een klein LED display waarop je direct kan zien wat je gewicht is en wat je vetpercentage is. Als je vervolgens je BMI wilt weten zal je even in de Fitbit app moeten kijken of in je dasboard op fitbit.com. Het was handiger geweest om BMI ook direct op de weegschaal te kunnen aflezen.

Het werkt heel simpel. Je gaat op de weegschaal staan, je wacht enkele seconden en klaar! Hierna synchroniseert hij automatisch en klaar is kees.

Je kan in totaal 8 mensen registeren op de Aria weegschaal, maar ook gasten kunnen gebruiken maken van de weegschaal. Helaas kan hij dan geen BMI berekenen omdat hij natuurlijk geen andere gegevens van die gastgebruiker heeft.

Wat mij betreft een aanrader en een stapje in de richting van een smarthome. Hij is momenteel bij verschillende webshops verkijgbaar zoals bij Coolblue in het zwart of in het wit voor 79,99 euro (aanbieding).

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter