Welke upgrades krijgt de Samsung Galaxy S8?

De Samsung Galaxy S7 was afgelopen jaar één van de best verkochte telefoons in Nederland. Het had dan ook alles waar we als smartphone liefhebbers van dromen; een snelle en krachtige processor, fantastische camera’s van een hoge kwaliteit, water- en stofbestendig maar bovenal had het een mooi design. Met nog drie weken te gaan tot de officiële onthulling kijkt iedereen uit naar de opvolger: de Samsung Galaxy S8.

Geruchten

In aanloop naar de officiële lancering van de Galaxy S8 is er al veel geschreven over het langverwachte toestel. Krijgen beide versies een Edge scherm? Wat gebeurt er met de thuisknop? Zo kan iedereen meerdere vragen verzinnen waar iedereen over twijfelt. Hoe goed de Galaxy S7 ook is iedereen weet dat er altijd ruimte voor upgrades is. Niet alleen de hardware krijgt een upgrade maar ook de software. De laatste versie van Android 7 Nougat zal draaien op de smartphone met mogelijk weer een eigen user interface schil erover. Dit zijn de verwachtingen van de smartphone, gebaseerd op recente informatie:

Verwachtingen

Er is in 2017 geen versie te koop met een plat scherm. Beide modellen hebben een Edge display dat over de randen loopt. De Galaxy S8 krijgt een 5,7 inch Infinity display met Quad HD resolutie en de grotere S8 een 6,2 inch scherm met 4K resolutie. Infinity display is de naam voor het nieuwe type scherm dat meer dan 80 procent van voorzijde in beslag neemt. De groot van de behuizing neemt echter niet toe: meer scherm terwijl de grootte gelijk blijft. Net als de LG G6 verdwijnt de thuisknop aan de voorkant. De scanner voor de vingerafdruk gaat naar de achterzijde waar het aan de zijkant van de camera te hanteren is. Met de nieuwe Snapdragon 835 processor hebben de eerste benchmarks laten zien dat het wel goed zit met de prestaties. Gekoppeld aan 4GB RAM is snelheid bijna een garantie. Hoewel sommige smartphones tegenwoordig 6GB of zelfs 8GB RAM hebben is het vooralsnog de extra kosten niet waard.Op het gebied van de camera’s hebben tipgevers nog niet veel gelekt waardoor dit een mysterie blijft tot de smartphone gepresenteerd wordt. Anders dan veel concurrenten kiest Samsung waarschijnlijk niet voor een dubbele camera aan de achterzijde zoals we die de laatste tijd vaker tegenkomen in smartphones zoals de iPhone 7 Plus, Huawei P10 en LG G6. Als energievoorziening krijgt de Galaxy S8 naar alle waarschijnlijkheid een 3250 mAh accu. De Galaxy S7 heeft een 3000 mAh accu. Het komt echter niet als een verrassing is dat die van de S8 groter is. Met een nieuwe spraakassistent, Bixby genaamd, wil Samsung de strijd aangaan met andere assistenten zoals Siri, Cortana en Google Assistant. Of dit ook lukt? We zullen het snel merken.

Prijs en release

De recente berichten over de Galaxy S8 prijs melden dat de smartphone een prijskaartje krijgt van 799 euro. Dit is de prijs die betaalt wordt voor een losse Samsung telefoon, met abonnement zal het ongetwijfeld verkrijgbaar zijn voor 0 euro bijbetaling (afbetaling telefoon p/m). Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de telefoon in Nederland verkrijgbaar is maar kenners verwachten een release in mei.

 

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons