Tips om de batterij van je nieuwe telefoon zo lang mogelijk nieuw te houden

Er bestaan aardig wat fabels over het zolang mogelijk goed houden van je telefoon. Er zijn tegenwoordig zat telefoons waarbij je de accu niet meer zo makkelijk kan vervangen, zoals de iPhone 6s bijvoorbeeld.  Ik zal een paar fabels ontkrachten en tips geven wat je wel kan doen.

Helemaal leeg

Vroeger werd altijd gezegd dat je de hele accu van een mobiele telefoon leeg moest laten lopen en dan pas moest opladen. Dit had dan te maken met het ‘geheugen’ van de batterij. Tegenwoordig heb je Lithium-ion accu’s waar bij dat niet meer nodig is. Het is niet voor niets dat als je tegenwoordig je iPhone koopt je gewoon direct aan de slag kan, de batterij is meestal rond de 50% opgeladen.  Dit geldt ook voor de eerste keer dat je jouw telefoon aanzet, je kan wanneer je wil ‘bijladen’.

Niet opladen in de nacht

Nog een fabel is dat je een telefoon kan overladen. Dat wil zeggen dat je hem niet langer dan nodig aan een lader moet hangen. Ook dit is onzin. De telefoon reguleert dit zelf. Als hij helemaal vol is nadat hij een paar uur aan de lader heeft gelegen. Houdt de telefoon dit zelf op pijl zonder dat hierbij de batterij in de problemen komt. Vroeger was dit wellicht niet handig om te doen en kon de batterij warm worden, tegenwoordig met de Lithium-ion accu’s en de hedendaagse techniek hoef je daar niet meer bang voor te zijn.

Tips?

Eigenlijk kan je niet heel veel doen om de batterij van je smartphone zo goed als nieuw te houden. Tegenwoordig gaan batterijen al langer mee dan vroeger. Wat je wel kan doen is het aantal oplaadcyclussen beperken. Kortom proberen om jouw telefoon zo min mogelijk op te laden. Hoe meer cyclussen (hoe meer hij gebruikt is) hoe sneller hij kapot zal gaan, maarja dat geldt natuurlijk voor ieder voorwerp wat je gebruikt.

Daarnaast is het wel verstandig om af en toe jouw batterij te kalibreren. Ik heb al een keer omschreven hoe je een iphone moet kalibreren. Dit zorgt er voor dat je batterij weer beter functioneert (minder snel leeg loopt) en dat hij gelijkmatiger verbruikt wordt, waardoor je batterijpercentage op je iPhone ook beter klopt. Heb jij zelf nog tips? Laat ze hieronder achter in de comments…

Labels:, ,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Reacties (2)

  • Avatar

    Jur

    |

    Vermijd kou. Accu’s en ook gewone batterijen raken eerder uitgeput bij winterse temperaturen. Ook hebben ze zonder uitzondering te lijden van kou (beneden 5 granden C) . Dit kan de levensduur ookaanzienlijk bekorten. Worden batterijen en accu’s in een koude omgeving opgeladen bewaard, dan kan dit geen kwaad. Wel om de week de laadtoestand controleren.

    Reply

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons