Featured Video Play Icon

De beste SSD externe harde schijf?

Review van de Samsung Portable T3 1 TB. Inmiddels gebruik ik deze harde schijf ruim een half jaar. Ben je op zoek naar een SSD schijf maar zou je niet goed weten welke je moet kopen? Lees waarom ik de Samsung Portable T3 aanraad.

Ik zal je kort even toelichten wat mijn omstandigheden zijn, zodat je het wellicht kan vergelijken met die van jezelf. Ik gebruik deze SSD schijf met een Macbook Pro en een iMac. Daarnaast gebruik ik hem veelal om video op te slaan en vervolgens om projecten van Final Cut Pro mee te editen.  Ik heb de Samsung T3 dus volledig geconfigureerd voor Apple MacOS.  Dat neemt niet weg dat deze SSD ook gewoon te gebruiken is voor Windows en voor Android overigens.

Verschil?

Ik had 2 belangrijke overwegingen om toch een duurdere SSD externe harde schijf te kopen in plaats van een HD schijf. De eerste overweging was de schade gevoeligheid. De HD schijven zijn gevoelig voor schade als je ze beweegt terwijl ze aangesloten zitten. Bij de SSD van Samsung heb je dat niet meer, simpelweg omdat er sowieso geen bewegende/draaiende onderdelen maar in een SSD zitten.

De twee overweging was uiteraard de snelheid. Doordat ik veel met video doen, moet ik vaak grote bestanden over en weer verplaatsen. Dit kan zomaar een paar GB per keer zijn. Met SSD gaat dit vele malen sneller. In de praktijk merk je dat zeker.  Als ik nu weleens een HD gebruik, merk ik dat echt vaak minimaal 4 keer zo lang duurt voor dat het kopiëren klaar is. Dit zelfde geldt voor het werken van de SSD. FCPX projecten bewerken gaat sneller en zonder vertraging. Als ik dit vanaf een HD deed, merkte ik dat de HD het zwaar had en regelmatig haperde of lang moest renderen.

Bijvangst

Waar ik van te voren niet over na had gedacht, maar naderhand achter kwam is dat de SSD een stuk kleiner is dan de gemiddelde HD. Dit scheelt gewoon ruimte in je tas, en ik heb altijd te weinig ruimte in mijn tas, dit was dus een fijne bijvangst.

Grote?

Ik weet dat het (nu nog) een investering is, maar ik zou toch voor minimaal 1 TB gaan qua opslagruimte. De Samsung Portable T3 kost dan wel rond de 400 euro, maar ik weet zeker dat het het waard is. Mijn ervaring is dat 500 GB zo vol zit, in ieder geval als je veel met video doet wel. Mocht je nou voornamelijk met foto’s bezig zijn of een ander doeleinde hebben, dan is het wellicht wel voldoende om een 500 Gb te nemen. Mijn advies zou wel zijn om altijd 1 groter te nemen dan dat je nu hebt. Niets is vervelender dan een volle harde schijf op het moment dat je opslag nodig hebt. De bestanden worden alleen maar groter de komende jaren, dus zie het dan als investering in de toekomst!

De Samsung Portable T3 TB1 is verkrijgbaar bij Coolblue voor ongeveer 400 euro.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons