tablethoesje

Geen kapotte schermen meer met een goed hoesje

Het is iets wat zo vaak tegen mijn vrouw zeg. Koop een hoesje voor je telefoon. Een goede telefoonhoes of tablethoes kan je telefoon beschermen bij de meest voorkomende schade, een kapot scherm!

Het is weer zover de telefoon van mijn vrouw is gevallen en natuurlijk was het raak. Haar scherm in splinters (zie foto boven). Helaas niet de eerste keer en zal ook niet de laatste keer zijn ben ik bang. De meest voorkomende schade aan telefoons en tablets is dan ook valschade (of waterschade).

Natuurlijk kan je hem vervolgens bij een reparateur of telefoonwinkel brengen, maar dat kost je toch al gauw minimaal 60/75 euro per keer. Nou wil ik niet zeggen dat een hoesje een tovermiddel is waardoor je nooit meer valschade hebt, maar al voorkomt een hoesje bij een val 1 keer dat je een kapot scherm hebt, heb je het hoesje er al weer uit.

gemiddels kost een hoesje ongeveer een paar tientjes (20-30 euro) waardoor je na een simpel rekensommetje zelf kan bedenken dat het goedkoper is om een goed hoesje aan te schaffen. Uiteraard zit er flink verschil in de soorten hoesjes, maar over het algemeen valt te zeggen dat ze wel bescherming bieden aan jouw apparaat. Natuurlijk als je een soort Otterbox is met een niet te breken soort plastic weet je zeker dat je telefoon heel blijft, maar een nadeel is dat je telefoon lomp en onhandig wordt. Het andere is alleen een screenprotector, die eigenlijk alleen beschermt tegen krassen.

tablethoesje

Als je aan mij vraagt wat je minimale bescherming moet zijn, dan zou het voor mij het volgende zijn.

Een goed hoesje of bumper (alleen de zijkanten), het belangrijkste is dat er voldoende siliconen of plastic op de hoeken van jouw toestel zit. Mijn voorkeur gaat uit naar siliconen omdat ik het mooier vind, maar ook omdat het meer de schok van een val kan opvangen dan hard plastic. Of je dat achterzijde van je telefoon wilt beschermen of niet, is aan jou. Ik vind het persoonlijk altijd mooi om de achterzijde van de telefoon gewoon te zien. Ik heb daarom dan ook een hoesje met een doorzichtige achterzijde.

Naast een goede bumper of hoes, is het belangrijk om een screenprotector te gebruiken. Het liefst eentje van glas. Mijn ervaring is dat deze ook de schok van een val kunnen opvangen. Helaas is dan je screenprotector misschien wel kapot, maar je scherm zelf niet. Dit is bij mij al 2 keer gebeurd, en dat scheelt je ook zomaar weer een paar tientjes, want een screenprotector kost gemiddeld rond de 10-15 euro.

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons