Featured Video Play Icon

HomePod de smart speaker van Apple

Na de WWDC 2017 is HomePod natuurlijk de ‘talk of the day’. De HomePod is de eerste smart speaker van Apple met goed geluid, aldus Apple zelf.

HomePod vind ik persoonlijk nogal ouderwets klinken, uiteraard probeert Apple de link te maken met de iPod. En dat is natuurlijk een begrip op muziekgebied. De HomePod is een Siri speaker waar mee je alle voordelen van een smart speaker hebt, maar dan met Siri. Daarnaast beweerd Apple dat het geluid uitmuntend is. Dit laatste moet natuurlijk nog blijken, want in het wild is de HomePod nog niet getest.

De HomePod komt in december 2017 op de markt, helaas zit Nederland niet bij de eerste lichting. Dan zal je in de UK of USA moeten zijn. Het prijskaartje wat Apple er aan hangt is 350 dollar. Dit zou in Europa uiteraard rond de 350 euro worden.

Rond deze prijs zou de HomePod de concurrentie aan kunnen gaan met Sonos en Helius en andere wifi speakers. Persoonlijk vind ik de HomePod de moeite waard om op te wachten, met name omdat hij samenwerkt met de Woning app. Kortom ik kan dan gewoon via de speaker opdrachten geven aan Siri om bijvoorbeeld mijn lampen aan te doen of de verwarming om hoog te zetten. Momenteel moet ik het nog even doen met mijn Libratone Zipp speaker…

Uiteraard ook om goed geluid in mijn huis te hebben, maar dat is voorlopig nog even afwachten. Apple claimt dat de speaker dit heeft. Hij is slim genoeg om te detecteren in wat voor ruimte hij staat en waar hij staat. Kortom hij past vervolgens zijn geluid hierop aan zodat je optimaal geluid krijgt uit de speaker. Daarnaast zit er nog meer technologie in waardoor het geluid pure kwaliteit zou moeten zijn.

Het uiterlijk van de speaker is niet bijzonder te noemen, het is een vrij simpel design, maar als je “hey Siri” roept zie je wel een toffe wave-animatie boven op de box. Hij is verkrijgbaar in wit en spacegrey. Het is dus nog even wachten, maar het lijkt het ideale kerstcadeautje dit jaar.

Hieronder nog een kleine sneak-peak van de speaker in levende lijve

Labels:, ,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons