Je verlichting bedienen met je telefoon, kan dat?

Ik heb al een eerder een artikel gemaakt over verlichting bedienen met een smartphone. Dus antwoord op de vraag of dit kan? Jazeker, kan dit.

Tegenwoordig gaat is de techniek van wifi led verlichting weer een stap verder dan een paar jaar geleden. Inmiddels heb je verschillende merken. Philips Hue is natuurlijk de bekenste, maar ook direct de duurste. Mi-light is een alternatief en werkt in principe hetzelfde.

Mi-light kan je dus bedienen met je telefoon of een afstandsbediening. Er is een gratis app waarmee je de lampen die je hebt aangesloten op iBox mee bedienen. Als je het zelf prettig vind kan je dan altijd nog naast de app een afstandsbediening gebruiken.

Vaak is dat toch wel handig voor de niet techneuten in huis. Die willen graag iets fysieks in handen hebben om de lampen mee te bedienen, dit kan dus bij Mi-light. Overigens kan dat nagenoeg met alle merken die led verlichting met wifi aanbieden.

Het werkt veruit met alle nieuwe toestellen met android of een iPhone. Als je een Windows phone of iets anders hebt werkt het niet altijd, dus check dat vooral van te voren als je geen android of een iPhone hebt.

Het leuke van Mi-light is, is dat het wat aantrekkelijker geprijsd is als bijvoorbeeld Philips Hue. Daarnaast kan je ook zelf beslissen wat voor soort led lampen je wilt. Je hebt lampen met verschillende fittingen, spots en led strips. Zelf vind ik de schijnwerpen en tuinspot handig. Dit is iets wat bij andere merken minder goed verkrijgbaar is. Deze kosten rond de 60 euro en uiteraard ook te koppelen aan jouw verlichtingssysteem in huis zodat je deze buitenlampen ook met jouw telefoon kan bedienen.

Wat doe ik zelf?

Ik heb zelf momenteel Philips Hue (hier schrijf ik binnenkort nog een review over)¬†in huis met name omdat de koppeling met homekit goed werkt. Dit is wel wat duurder dan bijvoorbeeld mi-light of applamp. Ik hecht persoonlijk geen waarde aan een losse afstandsbediening, want het werkt prima op mijn afstandsbediening. Daarnaast heeft het mijn voorkeur om zo min mogelijk ‘extra’ apparaten in huis te hebben.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons