Word op je computer is overbodig en onhandig

Het office pakket kopen, installeren op je pc en iedere keer een nieuwe versie kopen is allang niet meer van deze tijd. Lees een aantal opties hieronder.

Er zijn inmiddels veel meer soortgelijke programma’s als Word beschikbaar. Sterker nog Microsoft heeft zelf met Office 365 al een enorm sterke concurrent voor het ouderwetse Office pakket zoals we dat vroeger kende. Ik zeg vroeger maar er zijn helaas nog zat mensen die Office installeren op hun PC en zelf de volledig versies nog aanschaffen. Mijn advies? niet doen.

Ik zou dan veel eerder gaan voor Offcie 365 omdat je voor een klein bedrag per maand (vanaf 4,20 per maand momenteel) krijg je veel meer dan het standaard CD-rommetje met Office.

Ten eerste heb je altijd de laatste software, waardoor je altijd profiteert van de laatste ontwikkelingen. Als je Office 2013 hebt gekocht kan je niet zomaar updaten naar Office 2016.

Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen, zoals dat je de beschikking hebt over alle Office apps, zoals Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Outlook. En wellicht het allerbelangrijkste je kan altijd en overal bij jouw documenten, omdat je 1 TB aan cloud opslag krijgt. Wat mij betreft is dit het grootste voordeel, omdat je overal kan werken aan je documenten waar je maar wilt, op welke computer je maar wil.

Je bent dus niet meer afhankelijk van je computer thuis. En als die vastloopt of besmet wordt met een virus, zit je niet direct met je handen in het haar. Als je geen backup van je computer of Worddocumenten hebt, maakt dat bij Office 365 niet meer uit, omdat alles opgeslagen staat. Ik besef me dat het niet voor iedereen veilig klinkt – je documenten bij een ander opslaan – maar inmiddels is Cloudservice wel iets waar je niet meer om heen kan. Daarnaast is dit de laatste jaren veiliger en veiliger geworden, waardoor ik durft te stellen dat het veiliger is dan opslaan lokaal op je eigen PC (waarvan je wellicht niet eens weet dat je bent geïnfecteerd door een virus).

Naast Office 365 zijn er uiteraard nog meer alternatieven. Google biedt ook een soort Word aan en Apple heeft zijn eigen app Pages. Nadeel van Google is dat je daar een account moet hebben en voor Apple moet je natuurlijk wel in het bezit zijn van Apple apparaten om dit lekker te laten werken.

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons