Kan ik een MacBook Pro adapter gebruiken om mijn MacBook Air op te laden?

Veel mensen met een ‘kleine’ MacBook (bijv. MacBook Air) vragen zich af of het schadelijk is om hun laptop op te laden met een MacBook Pro oplader. Soms vergeet je je adapter mee te nemen of gaat deze juist defect op een moment dat het niet uitkomt en dan ben je genoodzaakt om die van iemand anders te gebruiken. Met name vanwege het hogere vermogen van de MacBook Pro oplader (60w of 85w) t.o.v. de MacBook Air oplader (45w) zijn mensen bang voor ‘overbelasting’ van de Mac.

Gelukkig is de Apple MacBook intelligent genoeg om precies het benodigde vermogen van de oplader te vragen. In het geval van de MacBook Air geeft de computer een signaal aan de 85 watt MacBook Pro adapter dat er maar 45 watt vermogen nodig is, waardoor de computer nooit overbelast kan raken. Voor de 13” MacBook geldt hetzelfde: sluit je een 60 watt MacBook Pro adapter (voor 13” MacBook) aan op een MacBook Air, dan stelt de computer het gevraagde vermogen automatisch bij naar 45 watt.

Gebruik je dus een MacBook adapter die meer vermogen heeft dan benodigd? Dan kun je deze oplader probleemloos gebruiken om je MacBook op te laden zonder de computer te beschadigen. Het omgekeerde geldt overigens niet: als je een adapter met een te laag vermogen gebruikt, lukt het niet om een lege MacBook batterij op te laden. Een MacBook met restlading kan wel nog opgeladen worden, maar het opladen van de batterij zal aanzienlijk langer duren.

Let er overigens wel op dat je de adapter met het juiste magnetische kopje gebruikt. Er zijn namelijk twee typen MacBook adapter: de MagSafe 1 (met het cilindervormige kopje) en de MagSafe 2 (met het platte T-vormige kopje).  De tweede variant wordt voor MacBook (Retina) modellen vanaf 2012 gebruikt.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons