Featured Video Play Icon

De nieuwe Fitbit Ionic

Inmiddels heb ik ruim een jaar een Fitbit Charge 2 en ben ik hier zeer tevreden over. Ondanks twijfel over een Apple Watch, komt er misschien wel een andere nieuwkomer om mijn pols de aangekondigde: Fitbit Ionic.

Eigenlijk heeft deze smartwatch, die gericht is op health en workout, alles wat ik zou willen in een smartwatch. Een goede hartslagmeter (constant), waterdicht (tot 50 meter), lange batterijduur en een mooi uiterlijk. De batterijduur is voor mij een belangrijk onderwerp. Ik vind dat een horloge niet 1 dag maar meerdere dagen zonder opladen moet kunnen. Destijds ook de keuze voor mij geweest om een Fitbit Charge 2 te halen. Ik doe makkelijk 4 tot 5 dagen op 1 volle batterij, daarnaast is hij snel opgeladen. Fitbit beloofd een batterijduur van 4 dagen bij de Ionic. Benieuwd wat dat in de praktijk zal zijn, maar het is in ieder geval veel belovend.

Daarnaast heeft de Ionic nog meer features die ik iets minder belangrijk vind, zoals ruimte voor 300 muzieknummer op het horloge zelf. Ik stream tijdens het hardlopen altijd via Spotify dus dit is voor mij geen belangrijk punt.

Ten opzichte van een Charge 2 heeft hij zeker wat voordelen. Je krijgt meer notificaties van andere apps, dan op de charge 2 en hij heeft kleuren. Daar in tegen is hij wel een stuk groter en heeft hij meer de vorm van een ouderwets horloge dan bijvoorbeeld de Charge 2.

Wat ook voor veel mensen misschien wel een interessante feature is, is dat je ook je zwemsessies kan tracken met de Ionic.

Als met al toch een interessante optie voor mij om aan te schaffen als nieuwe Watch. Helaas vind ik de prijs wel tegenvallen. Hij is nu al te pre-orderen voor 349 euro bij o.a. Coolblue. hij is verkrijgbaar in 3 kleuren zwart, blauw en grijs. De verwachte leveringsdatum is 3 oktober 2017.

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons