Featured Video Play Icon

Nintendo Labo: Bouwen met de Nintendo Switch

Nintendo Labo kom 27 april 2018 uit en is wat mij betreft een interessante ontwikeling op game gebied. Bouw van alles en nog wat en bestuur het met de Nintendo Switch.

Bekijk de video en je hebt direct een indruk wat je met deze game kan doen. Met karton en je joy-con (de controllers van de Nintendo Switch) bouw je de gaafste dingen. Op 27 april komen de eerste twee pakketten uit. Een Robotpakket en een Mixpakket. Ik kan mijn voorstellen dat er nog veel meer pakketten aan gaan komen.

Het toffe hiervan is dat je de ‘echte’ wereld met de digitale wereld combineert in een spelvorm. Hoe tof is het om je eigen robot te maken en wie droomt daar nou niet al heel zijn leven van. Natuurlijk kan dat tegenwoordig al met andere dingen, maar Nintendo maakt het met Nintendo Labo wel heel toegankelijk. De twee pakketten zijn ook een voorzetje, maar waarom zou je zelf geen pakketen kunne  maken? Je hebt eigenlijk alleen wat karton, touwtje en de joy-cons nodig. Dan is het programmeren en spelen maar!

In het mixpakket zit een set waarmee je in totaal 5 accessoires kan maken. Een huis, een motor, een hengel een modelauto en een piano. Nadat je het in elkaar hebt gezet, kan je ook daadwerkelijk via de bijgeleverde softwaard, de accessoires gebruiken om te gamen, piano te spelen en te vissen.

In het robotpakket zit een set waarmee je van jezelf een robot kan maken. Hieronder een plaatje van de inhoud van zo’n pakket dan heb je een indruk wat het is:

De prijs

De prijs van de Mixpakketten zal rond de 80 euro liggen bij de release. Je kan hem alvast bestellen bij Bol.com. Dit is dus wel iets duurder dan de gemiddelde games op de Nintendo Switch. Ik verwacht dat de toekomstige pakketten ook wat goedkoper zullen worden, maar dat ligt natuurlijk ook vooral aan de grote van de pakketten. Wat vind jij van Nintendo Labo?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons