Het is weer zover! Nieuw abonnement of Sim-only?

Ieder jaar moet ik weer een keuze maken. Neem ik een Sim-Only of een nieuw abonnement + toestel? Ik speur altijd het internet af met een belwinkel vergelijker op zoek naar de beste deal. Dit jaar koos ik toch voor een abonnement met de iPhone X.

Een aantal jaar geleden was het voor mij altijd voor duidelijk. Ik kocht mijn toestelen altijd los. Dit was simpelweg altijd goedkoper in samenwerking met een sim-only abonnement. Ik heb wel een zakelijk abonnement en daar zit sowieso verschil in ten opzichte van een abonnement voor de consument, maar het blijft lonen om toch goed te kijken en te vergelijken.

De markt is wat veranderd sinds de providers en telefoonshops de toestelen als lening bij het telefoonabonnement moeten verkopen. Hierdoor werd het misschien minder aantrekkelijk voor veel mensen omdat een lening bij het BKR geregistreerd word. Ik ben geen marktonderzoeker, maar dit zou er dan weer mee te maken kunnen hebben dat die combinaties goedkoper zijn geworden. Dit geldt overigens niet altijd. De beste keuze hangt af van verschillende factoren.

•Is er op het moment van vergelijken een grote kortingsactie?

•Welke toestel wil je?

•Hoe nieuw is het model?

•Wat voor soort abonnement wil je?

•Heb je voorkeur van een provider?

Zomaar een paar vragen die allemaal meespelen als je een nieuw abonnement af gaat sluiten. De tip is echt om er even een uurtje voor te gaan zitten, dan heb je snel duidelijk wat voor jou de beste keuze is. Een sim-only met een los toestel, wat niet het nieuwst model is, is vaak toch de uitkomst. Het voordeel van zo’n soort deal is dan lage maanlasten. Het nadeel is dan dat je vaak een paar honderd euro moet uitgeven in 1 keer voor het toestel.

Het is ons overigens ook wijsgemaakt dat je iedere twee jaar een nieuwe telefoon MOET kopen. Dat is uiteraard niet zo. Persoonlijk vind ik het tof om ieder jaar een nieuwe telefoon te hebben, maar bijvoorbeeld mijn vrouw doet makkelijk 3 of 4 jaar met een telefoon, tenminste als ze hem niet 4 keer laat vallen… Dan is een sim-only ook een prima oplossing en sowieso de goedkoopste!

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons