Featured Video Play Icon

Uitleg harde reset iPhone X (stappenplan)

Hoe reset ik de iPhone X? Leuk een iPhone zonder homeknop, maar hoe moet ik hem nu hard resetten? Het komt weleens voor dat je een zwart scherm freeze krijgt en dan wil je graag een harde reset. Lees hier het stappenplan voor een harde reset iPhone X.

Voorheen met een iPhone met een homeknop moest je een harde reset doen door gewoon lang de uit/aanknop + de homeknop indrukken net zolang tot hij uitging, weer aan ging en je een Apple icoontje zag. Maarja, das best lastig zonder homeknop.  De volumeknop en de zijknop/siriknop werkt ook niet, want dan maak je een screenshot. Hieronder zie je het juiste stappen plan om je iPhone X een harde reset te geven.

Harde reset iPhone X

  1. druk kort de volume omhoog knop in.
  2. druk direct daarna heel kort op de volume omlaag knop.
  3. Hou daarna de zijknop/siriknop ingedrukt tot dat de iPhone x uit gaat (na het uitzet scherm) tot je een Apple icoon ziet.

Dat is de harde reset. Uiteraard kan je de iPhone X ook gewoon uitzetten (soft reset). Dit doe je door vijf keer op de zijknop/siriknop te drukken. Dan kom je in het uitzet scherm, waar je ook je medische ID en SOS-noodmelding vind. Dit is op de iPhone X dus ook anders dan op iPhones met een homebutton.

De video hierboven laat in ieder geval zien hoe je het een en ander kan doen, mocht je de bovenstaande tekst niet helemaal begrijpen. Daarnaast laat de video ook zien hoe je in recovery modus komt. Dit doe je door de iPhone X aan een computer te koppelen met een oplaadkabel. Uiteraard moet je iTunes openen hebben staan. Door dezelfde methode te volgende als hierboven, kom je in de recovery modus en kan je de iPhone helemaal opnieuw instellen. Dit heb ik zelf nog niet nodig gehad, maar de harde reset iPhone X heb ik helaas inmiddels toch wel een paar keer moeten gebruiken.

Hoe je een batterij van een iPhone kalibreert lees je hier…

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons