peaky blinders

Netflix tip: Peaky Blinders

Oke, misschien ben ik een laatbloeier en heb je alle seizoenen allang gezien, maar dit is een must-see dus ik ga hem gewoon alsnog tippen. Peaky Blinders. Een vette mannenserie, kicke sfeer, roken, whiskey en macht.

Hij staat al een tijd op Netflix en heeft inmiddels 4 seizoenen online staan. Wanneer het 5de seizoen op Netflix komt is niet bekend. Ik zit zelf momenteel bij seizoen 3 aflevering 5. Wat ik overigens perfect vind is dat er 6 afleveringen per seizoen zijn. Prima wat mij betreft, series waar je soms 12 of 15 afleveringen door moet, hebben vaak 1 of 2 nietszeggende afleveringen.

Peaky Blinders gaat over de familie Shelby met Tommy aan het hoofd. Hij is een echte anti-held die deze gangsterfamilie leiding geeft. Daarnaast heeft hij uiteraard gekke broers, stoere neven en een bitchy tante om zich heen. Tommy wil groter, beter en rijker worden en is meedogenloos als het gaat om zijn succes. Toch loopt hij regelmatig gevaar en is hij meerdere keren op het randje van de dood geweest. Iedere seizoen heeft wel een gave cliffhanger of slotaflevering waar alles op ze plek valt. Tommy heeft altijd een plan, altijd een doel en iedereen luistert naar hem. Cillian Murphy die Tommy Shelby speelt zet deze rol prachtig weg. Hij heeft echt charisma, iedereen wil zijn zoals hij is.  Het bizarre van de hele serie is dat Tommy werkelijk in ieder scene die hij speelt een sigaret rookt of opsteekt. Als je er op gaat letten is dat al een kunst op zich. Daarnaast drinken de mannen rum als ontbijt en de rest van de dag whiskey. Mooie pakken, vette hard-cut kapsels, kortom… zonder verdere spoilers het verhaal blijft boeien van begin tot eind.

Daarnaast zit er heel veel sfeer in de serie. Prachtige camerashots en perfect gekozen soundtrack. Je wordt echt in die tijd gezogen en blijft kijken. Natuurlijk moet je wel een beetje van het genre houden, want het is een bepaalde stijl. Het is ruig, grof en vies. Daarnaast speelt het zich af in de jaren 1910-1930 en dat geeft natuurlijk ook een bepaalde sfeer. Zoals je al begrijpt, mocht je nog nooit gekeken hebben naar Peaky Blinders: Dit is een must-see!

Nog niet overtuigd? Check dan nog even de trailer hieronder:

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons