mario kart delux 8

Mariokarten 2.0 met Nintendo Switch

Inmiddels al een paar maanden een Nintendo Switch in mijn bezit. Uiteraard voor ‘de kinderen’ maar papa vind het ook leuk. Vooral omdat het toch ook oude tijden herleven is. Dit komt onder andere door Mario Kart 8 Deluxe.

Uren lang speelde ik vroeger Mariokarten met mijn vrienden op de Nintendo 64. Een klein tv-scherm verdeeld in vieren en racen maar! Altijd strijd en gezelligheid bij die sessies. Wellicht zijn me vrienden veranderd in de loop der jaren, maar het gevoel wat ik kreeg na de eerste races was hetzelfde.

Inmiddels rij ik 100cc tegen mijn dochters en heb ik het af en toe al lastig tegen ze, maar de gameplay van Mariokart 8 Deluxe blijft subliem. Wat ik ook tof vind is dat de banen hetzelfde zijn gebleven als de originele Mariokart. Uiteraard is het grafisch veel beter en ziet het er fantastisch kleurrijk uit. Ik heb de afgelopen tijd ook de originele Mariokart gespeeld op de SNES wat natuurlijk ook leuk is, maar op de Nintendo Switch komt Deluxe 8 echt beter tot zijn recht in de huidige tijdgeest van het gamen.

De speelmodus zijn ongeveer hetzelfde gebleven. Je kan gewoon racen Grand Prix , maar ook tijdracen. Bij de Grand Prix moet je vier wedstrijden racen om uiteindelijk de meeste punten te verzamelen en eerste te worden. Natuurlijk liggen er waar boxen op de weg waarmee je het leven van je tegenstanders zuur kan maken. Afhankelijk van hoeveel controllers je hebt kan je dit lokaal met 4 personen spelen. Online met meer uiteraard. Lokaal met meerdere Nintendo Switches kan ook. Tijdrijden is per baan en hier kan je proberen de beste tijd ooit neer te zetten. Dit kan allemaal in verschillende moeilijkheidsgraden 50CC tot 200CC.

Naast het racen is het battlen (dat met die ballonnetjes) er ook nog steeds. Dit kan je uiteraard ook tegen elkaar spelen. Het doel is dan om zoveel mogelijk ‘hits’ te hebben. Degene met de meeste hits wint.

Wat mij betreft is Mario Kart Delux 8 echt een reden om een Nintendo Switch aan te schaffen, maar naast deze titel heb je nog andere steengoede games zoals Mario Oddessy en Zelda. De Switch heeft mij sowieso verrast en is wat mij betreft de console van dit moment. Door zijn veelzijdigheid en vernieuwde mogelijkheden met de controllers. Je kan hem als handhold gebruiken, maar ook los op de tafel zetten en gewoon op de tv aansluiten. Kortom je kan gamen op de manier waar jij zin in hebt. Binnenkort zal ik een uitgebreide review schrijven over de Nintendo Switch.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons