Steeds meer dashcams op de weg

Dashcams zijn inmiddels niet meer weg te denken in ons verkeer. Een paar jaar geleden was dat nog anders en zag je nauwelijks auto’s rond rijden met dashcams. 

Ik zat een tijd geleden mijn tijd te verspillen op youtube en toen kwam ik op het account van de telegraaf. Die hebben inmiddels hele items met alleen maar dashcambeelden. Op SBS6 zag ik laatst volgens mij ook zoiets voorbij komen, een programma alleen maar met dashcambeelden van ongelukken.

Los van het entertainmentgehalte zijn dashcams natuurlijk ook heel handig bij aanrijdingen of andere zaken die tijdens de rit gebeuren. Het kan natuurlijk gewoon als bewijs dienen. Inmiddels is de kwaliteit van de camera’s zoveel beter geworden dat het haarscherpe beelden oplevert. Dat was een paar jaar geleden nog wel het probleem bij de camera’s van dit tijd. Dan had je een dashcam en was de kwaliteit bagger. Een snel onderzoekje online bij enkele webshops zoals Dashcam 123carcam wijst uit dat de huidige dashcams echt betaalbaar zijn en goede kwaliteit hebben. Er zijn er al zat die 4k filmen, nightvision hebben en HDR ondersteunen.

Wat voor mij belangrijk is, is de opname van het beeld. Filmt hij tot het kaartje vol is? Overschrijft hij daarna de oudste beelden weer? Of moet ik dat handmatig wissen. Wat mij betreft is dat het belangrijkste bij het uitkiezen van een dashcam. Hij moet zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn, anders zou je net zo goed bijvoorbeeld een Gopro in je auto kunnen plaatsen iedere keer als je op pad gaat. Mocht je er ook eentje willen aanschaffen kijk dan goed naar zijn specificaties. Ik vind belangrijk dat hij oplaadbaar is via de sigarettenoplader in de auto, dat hij automatisch beelden overschrijft als het kaartje vol is en dat de kijkhoek rond de 170 graden is. 4K is voor mij minder belangrijk 1080p (liefst 60 fps) is ook prima.

Labels:

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons