ZZP of MKB: Boekhouden kan je zelf

Ik ben sinds januari 2018 begonnen met boekhouden via Jortt. Wat mij betreft een aanrader, want ik gebruik het naar alle tevredenheid. 

Jortt is wellicht nog een kleine speler in de boekhoudwereld, maar wat mij betreft voldoet hij bijna aan al mijn wensen! In het kort gezegd kan je met Jortt je gehele boekhouding doen, offerte en facturen maken, BTW aangifte doen en nog veel meer… Ik zal er een paar mogelijkheden uitlichten zodat je een idee krijgt.

Video uitleg

Waar Jortt een ster in is, is uitleggen hoe dingen werken. Eigenlijk voor alle mogelijkheden binnen de software hebben zij een instructie video gemaakt, maar daar stop het niet bij, ze hebben ook video waarin ze meer uitleggen over boekhouden. Oke, toegegeven, de video’s zijn niet superhip, maar functioneel wel. Als je iets niet weet, kijk je even een video en hoppa je weet wat je moet doen. Kom je er dan nog niet uit, tot nu toe wordt de telefoon altijd binnen enkelen seconden opgenomen en antwoord gegeven.

Overzichtelijk

Ik vind Jortt enorm overzichtelijk, waardoor ik zelfverzekerd ben over mijn boekhouding en alles op orde heb. Er is een tabblad ‘te doen’ wat lekker is als je die hebt weggewerkt. Verder zijn de rapporten, het dashboard en je geldzaken duidelijk, eenvoudig en overzichtelijk. Daarnaast leert Jortt van je en doet de software steeds meer dingen automatisch voor je.

Offerte en facturen maken

Gewoon simpel een factuur opmaken is zo gedaan. Het mooie is dat je hem helemaal kan stijlen zoals jij dat wilt. Vervolgens heb je de mogelijkheid om direct de factuur te mailen naar je klant. Vervolgens wordt alles netjes bijgehouden. Betalingstermijn van een klant verlopen? Dan krijg je netjes een melding. Herinneringen worden ook weer automatisch verzonden. Daarnaast heeft men ook een mogelijkheid om de factuur direct te betalen, mits je een Mollie account hebt. Deze is heel eenvoudig te koppelen aan Jortt.

Ik heb gekozen voor boekhoudprogramma Jortt! Wil jij ook Boekhouden met een Glimlach! Start dan nu gratis met Jortt.

Boekhouden

Na de video’s te hebben gekeken ga je aan de slag met boekhouden. Je kan een MT940 bestand van je bank uploaden en boekhouden aan de hand van je banktransacties (ideaal!) en nieuwe boekingen maken. Het mooie zou zijn dat je gewoon een automatische koppeling krijgt met je bank, want dan hoef je zelfs niet meer dat bestandje te uploaden. Men is hier mee bezig en zit er aan te komen.

Nog een top feature is dat je gewoon de binnengekomen facturen kan mailen naar de inbox binnen Jortt zodat je die gelijk kan verwerken in je boekhouding, iets wat ik dagelijks doe en boekhouden 5 keer sneller maakt.

BTW aangifte

Als je de volledig boekhouding doet in Jortt kan je ieder kwartaal binnen 5 minuten de aangifte invullen bij de belastingdienst. De koppeling met de belastingdienst, zodat je dit niet meer handmatig hoeft te doen, is ook iets waar ze mee bezig zijn. Dat vind ik overigens ook gelijk het mooie aan Jortt, het blijft in beweging en je hebt regelmatig goede updates.

Kortom ik ben momenteel heel tevreden over Jortt en wilde dit met je delen. Je hebt een gratis versie waar je alleen facturen en offertes mee kan maken en versturen, wil je de gehele software gebruiken kost je dat 15,13 euro per maand (inclusief btw) dat is in mijn geval nog steeds een stuk goedkoper dan dat ik het via een accountant moet doen.

Via deze link kan je je gratis aanmelden en kijken of het wat voor je is.

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons