Samsung Galaxy Note 9 vs iPhone (camera vergelijking)

De eeuwige strijd tussen twee titanen in de smartphone wereld. Samsung en iPhone. Het laatste vlaggenship van Samsung, de Samsung Note 9, vergeleken met de laatste iPhones. Ik richt het vooral op de camera’s.

Ik vind een paar dingen het belangrijkste voor een smartphone tegenwoordig en dat zijn: De camera, de batterijduur en bouwkwaliteit. De laatste twee zitten eigenlijk de afgelopen jaren wel goed. Ik ben wel een Apple fan dus ik heb voor persoonlijk gebruik de laatste jaren dagelijks altijd een iPhone gebruikt. De batterijduur met de komst van draadloos opladen is voor mij helemaal prima. Als ik achter mijn laptop zit, ligt mijn iPhone altijd op de lader, waardoor ik eigenlijk nooit een lege batterij heb. Bij Samsung is dit minimaal hetzelfde of zelfs beter. Bouwkwaliteit van deze nieuwe telefoon is ook allemaal prima, uiteraard is design veelal een kwestie van smaak. Kortom ik wil het eigenlijk hebben over de camera.

Mijn smartphone is mijn hoofdcamera, naast mijn Sony’s, met name omdat je hem altijd bij je hebt. Daarom is de kwaliteit van de camera belangrijk. Ik heb aardig wat uren op youtube en andere sites gekeken en gelezen om tot de volgende conclusie te komen dat die camera van Samsung lang niet zo slecht is. Sterker nog qua videobeelden vind ik dat de Galaxy Note 9 het wint ten opzichte van de iPhone X. De nieuwere iPhones Xs (Max) zijn wat mij betreft qua fotografie een stukje verder.

Ik heb hier onder een video geplaatst van de bekende vlogger Casey Neistat. Hij laat in een goede vergelijking van de videocamera’s in de iPhone x en Samsung Galaxy Note9 zien dat de Samsung helderder en kleurrijker is. De iPhone X lijkt wat grijzig/grauw vergeleken bij de Samsung. Natuurlijk is dat ook een kwestie van stijl, maar bekijk de video en je zult zelf duidelijk het verschil zien.

 

De twee video die ik tegen kwam doet een vergelijking van de Note9 met de nieuwste iPhone de Xs Max (wat een naam). Deze gaat vooral om de foto’s en er zit een klein beetje video in. Overal valt er te zeggen dat de iPhone Xs foto’s scherper zijn, beter omgaat met de belichting en wat kleurrijker zijn. De foto’s van de Samsung zijn daarin tegen wellicht weer wat realistischer en de focus modus is beter. Er zitten minder gekke dingen rondom de randen van het onderwerp wat je scherpstelt.

Kortom bekijk deze video ook eens en wellicht helpen beide video’s jou om een keuze te maken om over te stappen naar Android of toch voor die nieuwe iPhone te gaan.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons