De game van het jaar: Red Dead Redemption 2

Waarschijnlijk heb je al minimaal 1 reclame voorbij zien komen van Red Dead Redemption 2 of iemand horen praten over deze game. In de gamewereld is dit zeker weten de meest besproken game, waarschijnlijk van het hele jaar. RDR 2, wat mij betreft veruit de game van 2018!

RDR 2 is natuurlijk de opvolger van de eerste game, die een beetje gamer zeker weten ook gespeeld heeft. Heel simpel gezegd wat is het? GTA maar dan als Cowboytje. Wat overigens veelte kort door de bocht is. Me vrouw noemt het ook ‘cowboytje spelen’ als ik weer eens achter de PS4 duik, maar het is meer dan dat.

Er zit zoveel in deze game, dat het wat mij betreft echt next level is en de standaard enorm hoog heeft gelegd. De graphics (ook al vind men hem op XBOX beter) zijn prachtig, gedetailleerd en met aandacht verzorgd. De wereld is enorm, de verhaallijn is fantastisch en de sfeer kan niet beter.

Waarom noemt men het dan GTA in de WWW, omdat hij wel net zo gewelddadig is, je bent namelijk een outlaw, dus mensen vermoorden, paarden stelen, bankenovervallen is wat je doet. Je speelt Arthur en het mooiste is dat je hem kan customizen zoals jij dat wilt. Mijn arthur heeft momenteel een dikke snor en een kaal hoofd. Daarnaast zijn er duizenden kledingcombinaties te maken. Het mooiste is dat alle ingame cutscene zich daar allemaal op aanpassen. Is de game voor de echte jonge gamers, geschikt? Helaas niet, er zit wel heel veel geweld in, ondanks dat het meer fictie is dan GTA (er zijn immers niet heel veel cowboys meer in de grote steden) moet je daar toch mee uitkijken. Je kan makkelijk iemand door ze kop schieten waardoor zijn hele hoofd realistisch uit elkaar spat.

Inmiddels heb ik de game al een paar weken in huis en ben ik nog lang niet uitgespeeld. Zoals je hieronder ziet. Ik heb er al aardig wat uur in zitten, maar ben pas in Chapter 3. Dat komt omdat de game zo heerlijk afleidt. Ik betrap me er regelmatig op dat ik weer op hertjes aan het jagen ben of ruim 1 uur zit te pokeren in de salon. Dat maakt zulke games zo mooi, vind ik,  er is zoveel te doen dat je eigenlijk gewoon compleet in een andere wereld zit voor een paar uur per avond.

Het mooiste vind ik wel dat RDR 2 heeft gezorgd dat je op een of andere manier altijd weer terug komt op de algemene verhaallijn, ondanks dat je met side-quests bezig bent ofzo. Je leest het al, mocht je hem nog niet gekocht hebben maar je hebt wel een PS4 of XBOX of PC? Dan moet je hem gewoon kopen of vragen voor sinterklaas of de kerst. Hij is uiteraard overal verkrijgbaar, zoals bij Bol.com

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons