Voordelen van online je drukwerk ontwerpen en bestellen

Online shoppen blijft nog steeds populair en dat is niet zo heel gek. Wie vindt het nou niet prettig om vanuit een comfortabele stoel online te winkelen via je smartphone of via je tablet? Steeds meer consumenten shoppen online vanaf hun smartphone; van het bestellen van kleding tot aan het ontwerpen en bestellen van divers drukwerk. Over dat laatste vertellen we je meer in dit artikel, want van welke voordelen kun je profiteren wanneer je via internet een poster ontwerpt en in een groot aantal laat afleveren of visitekaartjes ontwerpt en bestelt? Lees snel verder.

Gemak staat voorop

Net als bij veel andere dingen in het leven willen we dat gemak ons dient. We hebben immers niet voor niets een handige smartphone, een fijne tablet of een kwalitatieve laptop waarmee we van alles kunnen doen, opzoeken, ontwerpen en bestellen. Ook wanneer je een online drukker benadert zul je zien dat gemak voorop staat bij alles wat je op de website kunt doen. Dit ligt helemaal aan met welk doel je op de website bent gekomen. Wil je een poster ontwerpen en laten afdrukken? Ben je op zoek naar gedrukt promotiemateriaal? Of wil je visitekaartjes ontwerpen en afdrukken? Alleen al het navigeren op de website van de online drukker gaat gemakkelijk. Je hebt over het algemeen al binnen een paar stappen een ontwerp klaar en dan gaat het experimenteren ermee nog maar beginnen!

Eigen ontwerp toevoegen

Hierbij kun je uiteraard kiezen uit diverse vooropgezette ontwerpen waarin je jouw materiaal plakt of maakt. Dat is direct een van de grootste voordelen van een online drukker; je kunt alsnog aan de slag met je eigen ontwerp, maar voor het gemak kun je dit wel doen in een van de vele thema’s of ontwerpen die je via de webshop kiest. Vaak is dit mogelijk in een webprogramma waar je zelf de kleuren, fonts, vormen en materialen kiest. Natuurlijk kun je ook zelf een eigen ontwerp maken via de website. Hierbij krijg je alle virtuele gereedschappen aangereikt waarmee je binnen no time je eigen drukwerk hebt ontworpen.

Meerdere ontwerpen proberen

Veel mensen denken dat je daadwerkelijk langs moet gaan bij een fysieke drukker om te kijken welke mogelijkheden er allemaal kunnen bij een ontwerp. Niets is minder waar, want juist online kun je verschillende huisstijlen en ontwerpen proberen zonder dat je daarvoor langs hoeft te komen. Je kunt precies alles zelf zo invullen zoals jij het wilt; klopt hierbij iets niet? Dan verander je dit al binnen één druk op de knop! Dat is precies wat zo fijn is aan online ontwerpen en bestellen, omdat je alle touwtjes helemaal zelf in handen hebt. De kans dat er dan nog iets misgaat is ontzettend klein.

Via smartphone en tablet

Wist je dat je tegenwoordig ook eenvoudig via je smartphone kunt ontwerpen en bestellen? Steeds vaker beschikken online drukkers over een app of een handige website die compatibel is met telefoons en tablets waar je gemakkelijk aan de slag kunt gaan. Op die manier kun je terwijl je op de bank zit en van een kop koffie geniet tussendoor een ontwerp maken voor een poster, een visitekaartje of promotiemateriaal. Hierbij kies je een huisstijl van de website waar je een gepersonaliseerde versie van maakt of kies je voor een eigen stijl. Het leuke is: hiervoor hoef je echt niet de nieuwste smartphone te hebben. Zolang je smartphone of tablet up to date is en over een internetverbinding beschikt kun je al gauw aan de slag.

Groter aanbod

Wat tot slot nog een groot voordeel is aan online je drukwerk ontwerpen en bestellen is dat je een veel ruimer aanbod hebt om uit te kiezen dan wanneer je langs fysieke winkels gaat. Natuurlijk kan iemand in een winkel je haarfijn uitleggen welke mogelijkheden er allemaal zijn, maar wanneer je hier zelf de tijd voor neemt zul je zien dat er veel meer mogelijk is met een ontwerp dan je in eerste instantie misschien dacht. Pak rustig de tijd om bijvoorbeeld verschillende ontwerpen of kleuren te proberen om uiteindelijk tot het beste resultaat te komen. Voordat je op bestellen drukt zie je altijd een preview van je product, waarna je nog kunt kiezen of je iets wilt veranderen of niet. Of je dit nu via je smartphone, je tablet of je laptop doet: online ontwerpen en bestellen is hoe dan ook gemakkelijk en snel.

 

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons